USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На комп'ютеризацію Волині виділять 7,8 мільйона гривень

4 Вересня 2017 12:39
Програму інформатизації «Електронне урядування Волині» пропонують ухвалити на три роки. Загалом, на це потрібно біля 29 мільйонів гривень, втім, пропонують ухвалити фінансування в сумі 7,8 мільйона.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 4 вересня.

Зі слів заступника керівника апарату - начальника організаційного управління Обласної державної адміністрації Вячеслава Кривенюка, із держбюджету має надійти 1,6 мільйона гривень, 2,7 мільйона гривень виділить обласний бюджет та 3,5 мільйона гривень надійдуть із районних і міських бюджетів.

«Це суми немаленькі, але аналізуючи реальні потреби – це лише необхідна частина. Адже аналіз показав, що на оновлення комп’ютерної техніки, інтернет, домени, веб-сайти, обладнання, придбання принтерів, розвиток інфраструктури ІТ та інше необхідно до 29 мільйонів гривень. А ми просимо лише невелику частину», - пояснив посадовець.

Ухвалення програми «Електронне урядування Волині» підтримали одностайно й рекомендують її затвердити під час сесійного засідання.

Згідно з документами, завдання такі:

- формування Порталу адміністративних послуг Волині шляхом еволюції уже функціонуючого Порталу адміністративних послуг Луцька. Відповідно, до одного Порталу будуть інтегровані усі центри надання адміністративних послуг Волині;

- вдосконалення автоматизації ЦНАПів Волині;

- належне забезпечення системи електронного урядування інформаційно-комунікаційними системами;

- легалізація наявного програмного забезпечення паралельно з переходом на програмне забезпечення з відкритим кодом;

- формування комплексних систем захисту інформації;

- публікація відкритих даних.

Також заступник керівника апарату - начальник організаційного управління обласної державної адміністрації ВячеславКривенюк інформував що вдалося зробити за минулі роки:

- впроваджено систему відеоконференцзв’язку між облдержадміністрацією, обласною радою та райдержадміністраціями, районними радами, виконкомами міських (міст обласного значення) радами;

- у ЦНАПі Луцька впроваджено систему sms-інформування суб’єктів звернень;

- впроваджено електронні системи організації роботи ЦНАПів області із застосуванням електронних цифрових підписів;

- у ЦНАПах Луцька, Нововолинська, Ковельської райдержадміністрацій впроваджено електронні черги;

- розпочато надання через Інтернет перших електронних адміністративних послуг ЦНАПу м.Луцька;

- до системи електронного документообігу підключено більше 450 установ обласного, районного та місцевого рівнів, а також більше 1300 користувачів;

- до інтернету підключено 371 з 388 міських (міст районного значення), селищних, сільських рад, або 95,6 % відсотка від їх загальної кількості, разом з тим якість інтернету не в усіх цих радах є задовільною. У решти місцевих рад відсутня фізична можливість такого під’єднання у провайдерів або дуже неякісний зв’язок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus