USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На кордоні з Польщею планують запровадити електронні черги

30 Серпня 2019 21:56
У пункті пропуску «Краківець» анонсували пілотний проект із запровадження електронної черги, також розпочнуть будівництво двох автовокзалів для автобусів

Про це пoвідoмляє ВолиньPost з посиланням на Yavp.pl.

Так, алгоритм роботи електронної черги планують розробити протягом місяця. Зараз цим займається львівська IT-компанія.

«Саме впровадження не буде таким швидким. Хоча найближчим часом плануємо це зробити, але нам треба доопрацювати під’їзну інфраструктуру. Тому зараз електронна черга знаходиться на початковому етапі розробки», – зазначив директор департаменту міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Роман Шепеляк.

Він також поінформував, що зареєструватися в електронній черзі можна буде за допомогою мобільного телефону й перетнути кордон без затримок у вибраний час. Таку реєстрацію планують зробити платною, однак вартість поки що не озвучується. Відомо лише, що для електронної черги у пункті пропуску «Краківець» запровадять додаткову смугу.

Натомість в.о начальника управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Львівської митниці Ярослав Іванейко розповів, що в пункті пропуску майже за 7 млн євро збираються розпочати будівництво двох автовокзалів для автобусів (при виїзді та в’їзді в Україну), павільйонів оформлення легкових транспортних засобів, туалетів та магазинів роздрібної торгівлі.

Крім цього, будуть встановлені ваги та скануюча система. Також планується облаштувати смуги руху (червоний та зелений коридори) для легкових авто і автобусів.Передбачається, що після після завершення перебудови в пункті пропуску зможуть оформлювати на добу до 3-х тисяч автомобілів. Зараз за день оформляють близько 2-х тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 31 Серпня 2019 09:24
тобто через електронну чергу можна буде везти мох і болото

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus