USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Ковельщині влаштували перегони на човнах «Дракон»

27 Вересня 2016 10:06
Міжнародні змагання з веслування на байдарках та каное й веслування на човнах «Дракон» відбулися на Ковельському водосховищі до Дня машинобудівника.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь 16 команд: з Любліна (Польща), Бреста, Пінська (Республіка Білорусь), Львова, Добротвору, Березного, Рівного, Дубна, Луцька, Києва, Шацька, Ів-Франківська, Бурштина, Ковеля (Україна). Всього 262 учасники виявили бажання та приїхали у Ковель щоб прийняти участь у змаганнях та помірятися спортивною майстерністю, - повідомляють організатори.

Згідно з результатами змагань ковельські веслувальники вибороли 21 медаль різного ґатунку, а саме: 9 золотих, 5 срібних та 7 бронзових нагород.

Серед ковельських веслувальників відзначили Віктора Свиридюка, Андрія Рибачка, Юрія Вандюка, Богдана Чабана, Назара Остапчука, Олександра Яцюка, ПавлаСеменюка, Богдана Морозюка, Максима Примачука, НазараКаліщука, ВолодимираТроцюка, Павла Борсука, ВасиляЗмієвського, Анастасію та Василину Калитюк, які стали переможцями та призерами міжнародних змагань.

Крім класичного веслування на байдарках і каное ковельчани та гості міста мали змогу спостерігати справжнє видовище – перегони на човнах «Дракон». «Драгонбот» - це неолімпійський вид спорту, який передбачає наявність на човні 20-ти веслувальників, одного барабанщика, який задає ритм та керманича, який направляє човен. Вага одного човна - 250 кілограмів, довжина для 20-місного - 12 метрів 50 сантиметрів. Гігантське каное, що має хвіст і голову дракона, може рухатись із швидкістю до 20 кілометрів за годину.

Гарним сюрпризом для всіх учасників став приїзд на відкриття змагань дворазового олімпійського чемпіона з веслування на каное, майстра спорту міжнародного класу Юрія Чебана, який з гордістю поділився своїми досягненнями, враженнями від участі в Олімпійських іграх та залюбки фотографувався з майбутніми маленькими та великими чемпіонами.

Надіємось, що і переможці, і призери, і всі учасники змагань повезли додому не тільки медалі, грамоти та цінні подарунки, а й гарний спортивний досвід та приємні спогади про місто Ковель.

Ковельська міська федерація каное щиро дякує всім, хто до долучився до проведення Міжнародних змагань та надіється, що ковельське веслування ще багато років буде справжньою гордістю та візитною карткою Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus