USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На КПП між областями від завтра діятимуть нові правила контролю – Ляшко

5 Квітня 2020 17:07
У рамках посилення карантинних заходів із 6 квітня між областями працюватимуть контрольно-пропускні пункти, які діятимуть за новими правилами, у тому числі здійснюватимуть не тільки перевірку документів, а й температурний скринінг.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу 5 квітня, повідомляє Укрінформ.

«Учора штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій підготував методичні рекомендації, які оновлюють вимоги до контрольно-пропускних пунктів, як зараз будуть ставитися на в’їзді-виїзді в кожну конкретну область. Ми прописали, хто саме там повинен перебувати, які саме заходи повинні здійснювати, як проводиться скринінг, у тому числі температурний, перевірка документів», – сказав Ляшко.

За його словами, все це робиться заради того, щоб обмежити мобільність населення, а значить зменшити поширення коронавірусу на території України.

Ляшко вкотре наголосив на тому, що якщо люди будуть дотримуватися жорстких карантинних заходів, динаміка росту захворювання буде розтягнута у часі, а це дозволить запобігти піку захворювання та підготувати краще систему охорони здоров’я, а отже унеможливити одночасне масове надходження до лікарень дуже великої кількості інфікованих.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у п’ятницю затвердив список додаткових обмежень у рамках карантину. Зокрема, йдеться про заборону: перебування в громадських місцях без маски чи респіратора; переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; перебування в громадських місцях осіб без супроводу повнолітніх; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; відвідування спортивних та дитячих майданчиків тощо.

У міністерстві охорони здоров’я прогнозують пікове зростання коронавірусної хвороби в Україні найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
мдя Показати IP 5 Квітня 2020 18:27
На закріпленні в Конституції права і свободи всі дружно поклали. Ню-ню, що далі?
Володимир до мдя Показати IP 5 Квітня 2020 20:07
Що будеш говорити коли хтось з твоїх близьких захворіє ?
мдЮ до мдя Показати IP 5 Квітня 2020 20:56
А далі - виконуй карантин, живим-здоровим будеш :) Дуже ви «розумні» стали зі своєю Конституцією яку ніхто в цій країні 28 років не виконує, а лише прикриваються! Самоізолюйся і не вяк... пиши багато! :)
мдя до мдЮ Показати IP 5 Квітня 2020 21:53
Шановний, людина розумною враз стати не може. Вона або являється такою, або являється частиною стада. Стадо, до речі, полюбляє бидло виразами вказувати, що кому робити чи ні
123 Показати IP 5 Квітня 2020 18:44
Цікаво що їсти будемо?
Володимир до 123 Показати IP 5 Квітня 2020 20:12
Коли захворієш за що лікуватися будеш ?
321 до 123 Показати IP 5 Квітня 2020 20:52
Все зголодніла? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus