USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Лесі Українки буде новий арт-об’єкт

10 Серпня 2017 19:41
Ще до кінця літа на головній пішохідній вулиці міста Лесі Українки розміститься новий арт-об’єкт – металева конструкція, встановлена на опорах на висоті близько двох метрів, яка в тіньовій перспективі відображатиме частину карти Луцька.

Пробний варіант проекту «Світло-тіньова мапа Луцька», виконаний із дерева, його автори Марія Назарчук і Дмитро Авраменко презентували 10 серпня у приміщенні Центру туристичної інформації та послуг.

Цей проект став одним із переможців міського конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування. «Ця карта не є інформативною. Це суто арт-об’єкт, який має стати особливою атракцією нашого міста, де люди зможуть сфотографуватися. У кожному місті є щось таке особливе, десь є гарні будинки… А ми у нашому місті хочемо зробити отаку річ», – розповіла Марія Назарчук і додала, що створення такої тіньової карти в Україні відбувається вперше.
Марія Назарчук
Марія Назарчук
Загалом використання світла та тіні не дивина при утворенні інсталяцій чи в театральному мистецтві, а от автори «вирішили винести це за межі приміщення і спробувати зробити на відкритому просторі».
«Ми передбачаємо також розміщення з обох боків лавок чи інших місць для сидіння, аби люди змогли там відпочити і, можливо, проводити якісь заходи», – відзначила Марія.

Окрім того, автори вже наочно оцінили те, як виглядатиме інсталяція в майбутньому. Проект, однак, перебуває ще в стадії розробки, він дещо видозмінюється, зокрема в плані розташування символів, які позначають основні туристичні «родзинки» міста, та їхнього вигляду. Такі доопрацювання пов’язані зі складністю проектування карти на метал.

Керівниця управління промоції та туризму Луцької міської ради Катерина Теліпська, своєю чергою, пригадала, що загалом у конкурсі соціальних проектів туристичного спрямування взяли участь близько 80 осіб.
Катерина Теліпська
Катерина Теліпська
«Була ідея долучити саме громадськість до творення туристичного образу нашого міста. Хотілося, щоб лучани самі долучалися і щось створювали, якісь елементи благоустрою, нові туристичні об’єкти, подавали ідеї проведення цікавих заходів у місті», – розповіла Катерина Теліпська. Та відзначила, що, ймовірно, подібний конкурс організують і в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Макс Показати IP 10 Серпня 2017 19:48
Расскажу анекдот о современном искусстве: — Какая разница между перфоменсом и инсталляцией? — Если насрать под дверь и тихонько уйти, то это — инсталяция. А если насрать, завернуть в бумажку, поджечь и громко крича убежать, то это — перфоменс.
АС Показати IP 10 Серпня 2017 22:50
ремонтують б хмельницького а лівньовку не треба старі польські туби замінити не треба і плитку тротуарну вже з тріщинами кладуть так як крилова зробили минуого року як попало соти поклали і все хвилями пішло зато якусь залізяку примантачать там де не треба
Ви перегрілись до АС Показати IP 11 Серпня 2017 13:19
Ви перегрілись, охолоньте ...
Лучанка Показати IP 11 Серпня 2017 06:49
Один у нас є на вул. Лесі Укранки, самий унікальний в Європі під назвою "Гламур" який відображає минуле, січасне та майбутнє нашої міської ради.
Віктор Показати IP 11 Серпня 2017 10:40
Це для незрічих чи глухонімих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus