USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Луганщині спалахнули 85 пожеж, з палаючих сіл евакуюють людей

30 Вересня 2020 23:12
У Луганській області в кількох району горять ліси, зафіксовано 85 пожеж, з них 42 ліквідовано, в деяких селах евакуюють людей.

Для надання допомоги сформований оперативний штаб, інформує «Обозреватель».

За словами голови Луганської ОДА Сергія Гайдая пожежі і вітер дуже сильні. В області очікують підтвердження режиму тиші, щоб була можливість відправити гасити вогонь два літаки.

Спікер поліції Луганській області Тетяна Погукай в Facebook назвала місця найбільш сильних пожеж:

- Кряківка Новоайдарського району: верхова лісова пожежа площею понад 4 га, яка поширилася на село. За попередньою інформацією, вогнем пошкоджено шість приватних будинків, близько 10 господарських споруд;

- Трьохізбенка Новоайдарського району: верхова лісова пожежа площею понад 50 га, яка поширилася на село – пошкоджені два приватних будинки.

- Муратово, Капітанове, Гречишкино Новоайдарського району: тут евакуюють людей.

- Половинкине Старобільського району: за попередньою інформацією, займання в трьох осередках хвойної підстилки з переходом у верхову пожежу, загальна площа – 8 га. Існує загроза селам Половинкине і Байдівка;

- Малинове, Піщане, Артема Станично-Луганського району: за попередньою інформацією, горить близько 10 га лісу, існує загроза поширення пожежі на села.

До боротьби з вогнем залучено фахівців ДСНС, особовий склад лісової охорони, поліцейські, працівники агропромислових підприємств.

У пресслужбі ДСНС додали, що в зв'язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Полум'я пожеж видно з Сєвєродонецька.
Вогонь підібрався до околиць Сєвєродонецька.
У поліції Луганської області повідомили, що в Станично-Луганському районі в селі Красна Талівка загорілися чотири житлових будинки. Інформації про постраждалих не надходило.

Глава Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що до Сєвєродонецька виїхало 15 одиниць техніки та 75 чоловік особового складу ГСЧС Харківської області для надання допомоги в ліквідації пожеж.
У кількох селах вогонь пошкодив приватні будинки.
У деяких селах евакуюють людей.
Вогонь швидко поширюється.
Для надання допомоги сформований оперативний штаб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонери Показати IP 2 Жовтня 2020 10:22
А нам всеодно на владу з обКраденними владою пенсіями! нехай горить банда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus