USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Луганщину приїздять матері загиблих російських солдат

17 Жовтня 2014 14:06
Звільнені території Луганщини потрохи відновлюються. А ось окупована територія – розграбована. Шахти і заводи не працюють. Вугілля і устаткування – вивезені в Росію.

Про це розповіла колишня виконувач обов’язків голови Луганської ОДА Ірина Верігіна під час прес-конференції в Луцьку сьогодні, 17 жовтня.

З її слів, нині у звільнених населених пунктах: Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, - життя повертається в норму. Відновлюються школи, інтернат, ремонтуються житлові будинки. Нагадаємо, Лисичанськ визволяли бійці 51 ОМБ.

Однак на окуповані території луганчани повернутися не можуть. Власне, Ірина Вергігіна розповідає, що їй вдалося організувати вивезення з окупованої території 5 тисяч українців. У основному це були діти, яких рятували від війни та постійних обстрілів ГРАДАМи.

Тим часом, шахти на окупованих територіях практично не працюють: «Луганськвугілля», «Антрацитвугілля» - затоплені. Чимало вугілля вивезено в Росію, як і устаткування з українських заводів.

Крім того, зі слів колишньої очільниці Луганської ОДА, матері загиблих російських військових приїздять на Луганщину і переконуються, що російська пропаганда їх обманює.

«Вони вже почали розуміти, що це Росія веде війну проти України. І той громадський рух, який розпочинається в Росії – важливий», - каже Ірина Верігіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus