USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На луцькій автостанції хочуть демонтувати кіоски

7 Червня 2016 16:24
Луцькі муніципали нарахували на міській автостанції більше 15 торгових павільйонів, встановлених незаконно.

«РЕЙД!!! Автостанція 1 на вулиці Конякіна, 39. Понад 15 об'єктів, що розміщенні незаконно: кіоски, літні майданчики, павільйони та навіть цілий магазин. Інспекторами департаменту вручено приписи, складено протоколи. Керівництво АС 1 дивним чином видавало договори обслуговування (прибирання території та платформ), мотивуючи що це догрвори оренди (суборенди) землі! Дані конструкції стояли роками без дозвільних документів чи будь-яких погоджень», - інформують на сторінці муніципальної поліції.
Нагадаємо, наразі триває конфлікт щодо землі, на якій розташована автостанція між дирекцією АС та міськрадою. Адже дирекція автостанції цього року відмовилася продовжувати договір оренди землі, оскільки міська рада не дає в оренду всю територію. Але на частині території – приватна нерухомість і декілька ділянок, рішенням суду відчуджені.

А поки що на території автостанції стоять встановлені майже 15 років тому торгові кіоски. З тих пір двічі змінювалося українське законодавство, та розташування цих кіосків не приведене у відповідність законам. Ці кіоски стоять на мережах, неодноразово їхнім власникам видавали приписи, та реакції не було. Прокуратура міста, здійснюючи нагляд за дотриманням містобудівного законодавства, вже надіслала припис в управління архітектури. Воно, своєю чергою, подало пропозицію про знесення цих кіосків, розповідав свого часу головний архітектор міста Леонід Герасимюк.
Але до знесення так і не дійшло. Самі ж кіоски вже довгий час не ремонтуються, не оновлюються і більшість з них мають непривабливий вигляд. Та на підприємців, кажуть в міській раді, немає управи. Урешті, в міськраді розробили детальний план цієї території, в якому визначені майбутні реконструкції автостанції, схема організації руху та розташування тимчасових споруд, яких має бути, згідно з документом, менше, аніж є зараз. Щоправда, деякі з суб’єктів господарювання та дирекція автостанції погрожують судитися з міськрадою, стверджуючи, що вона чинить незаконно, розробляючи детальний план території. Щоправда і продовжувати оренду автостанція теж не поспішає.

А під час рейду муніципали, виявивши кіоски, встановлені без належних дозволів, вручили їх власникам приписи і наклеїли наліпки з проханням про демонтаж. Інакше – кіоски демонтують силами міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 7 Червня 2016 18:30
що ви дурите людей-фото квас пересувний,хот-дог пресувний,через рік згадаєте моі слова,бо нічого не змінеться,
ШПОТА до Анонім Показати IP 8 Червня 2016 08:35
Та достала Та Юля нам завжди капало а то обриває всі доходи))))20 років всім прокурорам до мене ці кіоски давали зарплату а тут такий облом(((
007 Показати IP 7 Червня 2016 19:34
Ой чую що тут хтось бабло не поділив. От як їх назвати, підскажіть шановна грлмадо?!
Хз Показати IP 8 Червня 2016 08:23
А люди де працювати будуть далі? Всім їсти потрібно
анонім Показати IP 8 Червня 2016 18:46
Де? справедливість людей викидають на вулицю,породжуючи армію безробітних,не даючи право на нормальне існування в такий кризовий період,який відбуваеться в краіні.?
лучанин Показати IP 8 Червня 2016 21:00
Та давно ті кіоски пора знести!!!!! І звести нові...типу як біля тамтаму чи північний ринок.....і створити тим самим продавцям нормальні умови!!!!! А то получається шо власники получають норм а продавці дулю!!!!! А деякі взагалі з цінами загнались!!!!
лучанин Показати IP 9 Червня 2016 08:53
Кіоски зносять на користь якогось олигарха,який маючи гроші планує побудувати там торговий центр,а підприємців і робітників викинути на смітник,незважаючи на те,що в кожного є сімьі,яких треба також годувати!!! І не такі ті підприємці багаті,зараз майже кожен підприємєць і знає ціну цього тяжкого заробітка!!!
Роман Показати IP 29 Червня 2017 09:45
Плюсую, юристи міськради "пропхнули" проект чергового ТЦ (ви серйозно? Мало мало вам центрів на кв м ?) . А те що адміністрація не хоче продовжувати договір оренди - це теж казки , бо міськрада не збирається його продовжувати (хоча він безстроковий)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus