USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На луцькому фестивалі презентують фентезі з пластиліновим світом

1 Вересня 2017 08:44
На анімаційному фестивалі «Задзеркалля» проведуть презентацію українського роману-фентезі «Айхо, або Подорож до початку». Розповідатиме про книгу та відповідатиме на питання охочих її авторка – Ореста Осійчук, повідомляють організатори.

У неділю, 10 вересня о 16:00 у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, що знаходиться за адресою проспект Волі, 2, у кожного буде нагода познайомитись чи продовжити давню дружбу з жанром фентезі.

«Айхо, або Подорож до початку» − перша частина трилогії про хлопчика Айхо. Під час анімаційного фестивалю «Задзеркалля» презентуватимуть перевидання книги, над створенням якого працювали громадська організація «Імаго» та видавництво «Синя папка».

Особливістю роману стали фото ілюстрацій виконаних з пластиліну. Створювали візуалізацію внутрішнього світу фентезі керівники громадської організації «Імаго» Леонід Тивонюк та Мар’я Гвоздєва-Тивонюк.

«Ілюстрації до книги – це завмерлі анімаційні картинки, де «застиг» світ фантазій Орести Осійчук. Для його відтворення ми обрали монотонний колорит, аби уява кожного читача домалювала ті кольори та напівтони, яких їй не вистачає. Ми запросили цю письменницю презентувати книгу на фестивалі «Задзеркалля», тому що і анімація, і фентезі – це світ фантазій. А взагалі було б добре, якби саме ця історія була колись екранізована», − розповідає Леонід Тивонюк.

Нагадаємо, фестиваль анімації «Задзеркалля» проводиться у Луцьку вже вдруге. Цьогоріч захід відбудеться 9 та 10 вересня у Палаці культури міста Луцька та антикафе «Innerspace» під гаслом «Розкопки анімаційного періоду».

Відвідувачів фестивалю познайомлять з історією та еволюцією анімації: від створення перших наскельних малюнків, на яких печерні люди зображали рух тварин до сучасних мультфільмів у 3-D.

Вхід на фестиваль – вільний.

Довідково: Ореста Осійчук – українська письменниця, володарка І-ої премії літературного конкурсу Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова −2013» в номінації «Прозові твори для дітей» за роман-фентезі «Айхо»; лауреат Європейського конвенту наукової фантастики «Єврокон» у номінації «Найкращий дебют» 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus