USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Jazz Bez» у Луцьку: неймовірні австралійці та патріархи українського джазу

9 Грудня 2017 09:19
«Космічне» тріо з Австралії, волинський джазовий дует та патріархи українського джазу розпочали фестиваль «Jazz Bez». Містяни зможуть насолоджуватися якісною музикою протягом трьох днів.

Міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» розпочався у Луцьку 8 грудня у Волинському обласному театрі ляльок.

На початку дійства луцьку публіку вітали Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур та один з організаторів фестивалю, голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк. Лучанам порадили поважати себе та слухати джаз.

Під час антрактів у фойє театру усі охочі могли розфарбувати джазові розмальовки, які створила художниця Марічка Островська. Після виступів діти дарували розмальовки джазменам.
Першими виступили музиканти волинського дуету «BB Jazz», які виконували знані мелодії у джазовій обробці. Олександр Богдан та Василь Біщук, відомі лучанам своєю участю в інших колективах, вперше зіграли у складі дуету.
Наступними джазували на луцькій сцені патріархи українського джазу «Dzyga Jazz Quartet» зі Львова. Музиканти розпочинали грати джаз у далеких 1960-их. Колектив виконує інтелектуальну музику, постійно експериментуючи та щороку дивуючи новим звучанням. Квартет вдруге виступає у Луцьку. Музиканти привітали свого давнього друга, консула Республіки Польща Кшиштофа Савіцкі, який був одним з ініціаторів створення фестивалю «Jazz Bez», працюючи у Львові. Джазмени виконували авторські композиції.
Родзинкою першого фестивального дня став виступ «космічного тріо з Австралії «The Necks». Гості з далекого екзотичного континенту привезли з собою диски зі своїми альбомами, ексклюзивні вінілові платівки, светри та футболки, які мали змогу придбати лучани. Колектив створив вже 18 альбомів. Простота музики тріо – оманлива, тому що це простота лише у перших акордах, а загалом ця музика унікальна, адже не є ані джазом, ані мінімалізмом, ані авангардом. Австралійські музиканти виконали експериментальну тривалу композицію, імпровізуючи та використовуючи окрім традиційних екзотичні інструменти.
Фестиваль у Луцьку триває впродовж трьох днів: у суботу та неділю концертна програма стартує о 18.00. Щодня відбуватимуться виступи трьох виконавців. Попереду – джаз від музикантів України, Польщі та Люксембургу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus