USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На луцькому кладовищі планують встановити крематорій

21 Червня 2017 14:22
Луцьке міське кладовище у селі Гаразджа потребує розширення, адже кількість вільних ділянок зменшується. Аби вирішити цю проблему міська рада планує закупити під розширення кладовища ще 1,28 гектара землі. Окрім того, там планують встановити крематорій.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21-го червня.

Як розповів директор Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування Василь Цетнар, місця на кладовищі орієнтовно вистачить лише на 2 - 2,5 роки.

«Наразі землі достатньо, але навколо кладовища вона вся приватизована. Ми знайшли ділянку площею 1,28 га, але її власник за кордоном. Ми спробуємо домовитися з ним щодо придбання цієї землі. Окрім того, нам необхідно домовлятися і за інші ділянки. Також ми розглядаємо можливість встановлення крематорію, що є дуже популярним у Європі. В Україні наразі таких крематоріїв 3: у Києві, Одесі та Харкові. Думаю, що він і в нас був би популярним», - розповів Василь Цетнар.

Своєю чергою, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад повідомив, що зараз розглядають варіант купівлі для крематорію печі американського виробицтва, вартість якої 200 тисяч доларів, та можливість її встановлення на кладовищі.

Щодо фінансового стану, то Василь Цетнар розповів, що фактичні доходи підприємства за 2016 рік становлять 5 мільйонів 791,8 тисячі гривень.

«У розрахунку вартості послуг, що фінансуються з міського бюджету, рентабельність не перевищує 10%. Мінімальна вартість поховання становить 2 100 гривень. Прибуток від діяльності за звітний період - 17,1 тис. грн., відповідно середній рівень рентабельності по підприємству у 2016 році становить 0,3%. Окрім того, торік ми здійснили капітальний ремонт проїздів та пішохідних доріжок на міському кладовищі на суму 736,5 тис. грн. Станом на 1 січня цього року середньооблікова чисельність працівників по підприємству склала 49 осіб», - додав Василь Цетнар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Колумбарієць Показати IP 21 Червня 2017 15:02
Ура! Тепер заживемо...
лучанка Показати IP 21 Червня 2017 15:03
Давно пора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus