USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На місці Центрального ринку пропонують ресторани і торговий центр

2 Жовтня 2015 11:57
Народний депутат Лев Підлісецький озвучив ідею, як можна змінити Старий ринок біля Луцького замку.

Він вважає, що ринок потрібно замінити сучасними інфраструктурними об’єктами. Про це нардеп сказав 1 жовтня під час круглого столу на тему розвитку туризму в нашому регіоні, - повідомляє «Район.Луцьк».

Лев Підлісецький зазначив, що ринок можна використати для сприяння розвитку туризму у Луцьку, якщо на його місці побудувати торгівельний центр чи ресторани. Таким чином турист із замкової вежі відразу побачить, куди він може піти на шопінг чи перекусити, що також є невід’ємною складовою турпоїздки.

Міська влада на місці ринку торгового центру не бачить. Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда говорить, що замість базару планують зробити ринок майстрів, сувенірні лавки чи своєрідний ярмарок з оригінальними луцькими продуктами.

Та народний депутат Анна Романова вбачає туристичне призначення Центрального ринку і в тому варіанті, який є зараз.

«Ринок може бути корисним у випадку, наприклад, з білоруськими туристами. У них радянська ментальність, тому якість їм не дуже важлива. Вони скуповують всього якомога більше і дешевше. Можу сказати це з досвіду міста Чернігова, яке часто відвідують білоруські туристи», – зауважила Анна Романова.

Проте туристи, які відвідують Чернігів відрізняються від так званих брестських туристів, яким територіально ближчий Луцьк. Через те, що вони мають можливість подорожувати європейськими країнами, їхні туристичні вимоги є більш вибагливими. Тож Центральний ринок може стати їм абсолютно нецікавим.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час засідання членів тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника в Луцьку 15 липня Центральний ринок назвали «більмом на оці» Старого Луцька.

Так, головний архітектор міста Леонід Герасимюк тоді зазначив: «Муляє око» стихійний ринок, який жодним чином не можна прибрати. Щодо ліквідації Центрального ринку, або хоча б зменшення промислового відділу, було створено декілька проектів, але до цих пір нічого не зробили. Тим часом на території ринку можна облаштувати платну парковку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
МИ Показати IP 2 Жовтня 2015 12:09
"Та народний депутат Анна Романова вбачає туристичне призначення Центрального ринку і в тому варіанті, який є зараз." І це єдине правільне рішення. Заробляють сотні людей, котрі там торгують, будут без роботи. А Лев Підлісецький лобіює чиісь інтереси!
Бог до МИ Показати IP 2 Жовтня 2015 23:32
на старому рику буде пожежа весь згорить як цум потім буде те що задумали продавайте павільйони поки не пізно не лишайте товар іншого інструменту як людей вигнати не має
Ау до Бог Показати IP 3 Жовтня 2015 00:18
Купиш пару контейнерів по нормальній ціні?
Слава Показати IP 2 Жовтня 2015 12:45
Та скільки можна вже торгових центрів та ресторанів (забули ще про салони краси) будувати, теж знайшли мегаполіс! То ще бурсу зведіть якусь між ТЦ і рестораном, що буде навчати тарілки носити і по телефону за прилавком розмовляти, байдуже, в місті скоро не лишиться, ким працевлаштуватися, крім як офіціантом чи продавцем! Навіщо ж нам інфраструктуру розвивати?! Якщо вже не шкода тих бідолаг, що собі на ринку на життя заробляють, то чому не звести якесь підприємство, так і надходження до бюджету будуть, можна привабити інвестиції до міста, а люди отримають роботі місця! Та, згодом, кому це потрібно, переважна більшість буде ліпше тарілками брязгати та торгувати, ніж працювати...
Я Показати IP 2 Жовтня 2015 12:50
У нас в Луцьку мало ресторанів і торгових центрів? На біса мені ті торгові центри, я хочу піти на ринок, який знаходиться в зручному місцерозташуванні і придбати домашню курку, гуску чи кроля, а ще городину, зелень та фрукти-ягоди з наших місцевих городів та садків, а свої ресторани і торгові центри позапихайте собі в одне місце - дістали!
123 Показати IP 2 Жовтня 2015 12:59
Капєц, яка недалека людина ця Анна Романова, пропонує залишити той ср*ч!!!!!! для білорусів!!!!!! Що в неї замість мізків????? Треба перевіритися у психолога. Місто треба розвивати, заманювати чистотою, затишком, можливістю прогулятися мощеною бруківкою. Аргумент "У них радянська ментальність, тому якість їм не дуже важлива. Вони скуповують всього якомога більше і дешевше" наштовхує на жахливий факт, що деякі люди можуть жити без мозку
Лучанин до 123 Показати IP 2 Жовтня 2015 15:36
Тобто в Вас все нормально? Не хочеться нікого ображати, але і читати таке бтеж бридко. Ви колись спробували хоч раз думати не за одного себе? В нас кого більше бізнесменів чи простих людей? Для простих людей цей ринок єдина можливість щось собі придбати на ту ніщенську зарплатню. Вам срач не подобається? Мені теж! То може просто навести лад на тому ринку замість побудов кафе, ресторанів та сепер-пупер маркетів? Для чистоти достатньо не смітити та прибирати за собою. Якщо це не робиться, то комусь це потрібно, або хтось не на свому місці, як на роботі так і в житті. А розвиток ніколи не був заміною одного гі*на на інше!!!
лучанин Показати IP 2 Жовтня 2015 13:04
гарне місто - це добре, але ж у людей , які працюють на ринку є сімї і діти, яких треба кормити і одівати. Чи депутати рахують, що на дітей простих людей можна наплювати. Підприємцям із ринку треба надати інше місце під торгівлю, але не на краю "світу".
123... до лучанин Показати IP 2 Жовтня 2015 19:00
На ГПЗ пусткою стоїть новозбудований ринок, транспорт їздить регулярно!!!! В тому районі навіть ЛЮДИ живуть, їздять на роботу в інші кінці міста, не жаліються, а от в центрі дійсно "більмо в оці", а не ринок, справжній "смітник"!!!
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2015 13:48
Навіщо нам стільки ресторанів?Що залишиться через 10-20 років ресторани, парковки біля замку?? треба мислити маштабніше та далекоглядніше! Гадаю пан Романюк має гарну идею що до цьго,
11 Показати IP 2 Жовтня 2015 14:34
....хто говорить про історичні традиції і разом з тим пропонує зробити ресторан..розважальний центр...то зрозуміло що він лобіює чиїсь інтереси щоб увірвати місце в центрі....бо як відомо з історії то саме такі ринки тоді існували а не розважальні центри.....єдине з чим погоджусь то дійсно антисанітарія ужасна......але мабуть торгашам вигідніше тримати порядок біля своїх точок аніж щоб їх взагалі перенесли...
Точно до 11 Показати IP 2 Жовтня 2015 16:02
навіть назва збереглась історична "площа "Ринок" , а от назви "ресторан" і "торговий центр" до нас крізь віки не дійшли. Вже остогидло слухати оте бла-бла-бла - брудно, некрасиво. Ну так зробіть на ринку красиво і чисто, реконструюйте під старовину, створіть кілька робочих місць для людей які постійно контролюватимуть там чистоту та порядок, це ж не буде дорожче ніж все розвалити і відбудувати черговий дурнуватий торговий центр, вже аж нудить від них, чи ресторан. І ще дивує позиція, що от буде класно для туристів, хоча на біса туристам, які їдуть з інших міст подивитись замок Любарта ваш торговий центр здався, в них і вдома такого добра вистачає, а ще треба думати не лише про те, як буде добре гостям, а не забувати і про місцевих жителів. А відносно того, щоб туристам "перекусити", то поїдьте хоча б в Зимне та подивіться, організувати таку кав"ярню на території замку не так і важко.
Точно до 11 Показати IP 2 Жовтня 2015 16:06
в попередньому коментарі про те, що набридло слухати про поганий благоустрій ринку і пропозиції зробити по іншому, то я не Вам адресую, а тим кому той ринок так заважає.
Яна Показати IP 2 Жовтня 2015 23:02
У Львові теж є площа Ринок,та там знаходиться мерія та десяток сувенірних крамниць та кафе, противно іхати біля Центрального ринку: сміття,цигани, алкоголіки....скільки можна обмусолювати цю тему,давно пора щось змінювати, замок Любарта стояв сотні років, та ніколи під його стінами не було такого жаху.
Ностра Показати IP 2 Жовтня 2015 23:15
Туристи приїжджають не в торгові центри, не в готелі і не в ресторани. Туристи приїжджають побачити цікавинки, артефакти. А з цим у нас в Старому місті туго. Багато самобуду, а історичні будівлі - свідомо доводяться до руйнації. Стихійні смітники. А в тих руїнах навіть безхатченки бояться перебувати. І аж ніяк не існування Центрального ринку заважає навести лад у Старому місті.
Беркут Показати IP 3 Жовтня 2015 17:13
Ця пані Романова - забіта полішучка, нехай зьїздить у Беларусь і подивиться як розвінута інфраструктура у Білоруських містах і містечках. які дороги .Білорус с**ти не захоче на цей ринок, там люди вже відвикли від такого ср*чу якій є у Луцьку, а райцентри схожі на передмістя Шанхаю .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus