USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На міжнародному турнірі в Токіо виступили сумоїсти з Луцька. Відео

20 Лютого 2023 12:02
Спортсмени з луцького клубу «Борець» у складі збірної команди України взяли участь у міжнародному турнірі «Кубок білого коня», який відбувся в Токіо.

Представники клубу – учень Луцького ліцею № 28 Семен Макаров та учень Луцької гімназії № 1 Владислав Нікітенко відвідали Японію разом із тренером, членом збірної команди України з сумо, майстром спорту міжнародного класу Аліною Бондарєвою.

Засновником цього турніру є найтитулованіший борець сумо Хакухо Сьо, 69-й йокодзуна (найвищий титул і звання борця в традиційній японській боротьбі сумо), рекордсмен за кількістю виграних поєдинків і турнірів.

До турніру долучилися спортсмени з семи країн світу: Японії, Монголії, Гонконгу, Тайваню, США, Австралії та України. Загалом у змаганнях узяли участь понад 1000 борців у складі 120 команд.

У категорії, яку представляв Семен Макаров, було сформовано вісім підгруп. Аби увійти в призери турніру, йому потрібно було стати першим у своїй підгрупі. Однак він програв фінальну сутичку японцю, який згодом став чемпіоном змагань.
Владислав Нікітенко виграв дві сутички в команді, але поступився супернику в індивідуальному поєдинку. Як акцентувала тренер Аліна Бондарєва, це досить непоганий результат для юного спортсмена, оскільки він уперше брав участь у змаганнях такого рівня.

Приїзд української команди організували Хакухо Сьо та офіс Української федерації сумо в Японії, членами якої є Tetsuya Miike і Violetta Matsue. Підтримку поїздки спортсменів до Токіо з української сторони забезпечили президент Федерації сумо України Сергій Коробко та головний штатний тренер національної збірної команди України з сумо Любов Коробко.
Хакухо Сьо, 69-й йокодзуна та Аліна Бондарєва

«Знайомство з місцевими людьми та пізнання країни, її чудових традицій справили на нас неймовірне враження. Нам траплялися лише привітні люди, завжди готові допомогти. Вони підтримують нас у нелегкий для нашої країни час», – поділилася враженнями Аліна Бондарєва.

У перспективі було обговорено започаткування юнацького турніру на Волині. Як зазначив Хакухо Сьо, переможець цих змагань поїде до Японії на навчання. І навчання, і проживання в Японії буде безплатним для призера. У проведенні такого турніру зацікавлені і Хакухо Сьо, і представники Української федерації сумо в Японії, які висловили готовність приїхати на змагання до Луцька.
Клуб «Борець» – єдина установа, яка розвиває на Волині такий вид спорту, як сумо. Цей вид спорту в регіоні заснував заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Анатолій Бондарєв.

«Розвитку цього виду спорту на Волині сприяє генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Чорнуха. Велика вдячність йому за фінансову та матеріальну підтримку клубу «Борець», – сказала Аліна Бондарєва.
Спортсмени клубу – призери та переможці чемпіонатів України до 21-го, до 23-х років і серед дорослих, а також члени збірної команди України різних вікових груп. Нині атлети активно готуються до чемпіонатів України та Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus