USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Миколая онкохворим діткам з Волині подарували ігрову кімнату

18 Грудня 2020 15:33
У п’ятницю, 18 грудня, напередодні одного з найулюбленіших дитячих свят – Дня Святого Миколая – у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства відбулося справжнісіньке свято. Саме цього дня для діток, які лікуються в онкогематологічному відділенні, презентували чудову ігрову кімнату.

Ще з самого ранку і малюки, і більші дітки, й навіть підлітки нетерпеливо чекали, коли ж уже почнеться свято. Усі вони писали листи Святому Миколаю, тож виглядали і його з гостинцями. Хоча, зізнаються, найкращим подарунком для них стало б міцне здоров’я.

«Ми дуже хотіли зробити кімнату відпочинку для цих діток, – розповіла генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська. – Коли я прийшла директоркою в цей заклад, одним із перших моїх бажань було створити максимально комфортні умови перебування дітей тут. Я звернулася до благодійників, які могли б допомогти нам це зробити. І першим відгукнувся генеральний директор будівельної компанії «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха. Він абсолютно безплатно зробив ремонт у цьому приміщенні».
Крім того, багато людей відгукнулося, аби зробити це приміщення не тільки комфортним, а щоб тут було багато іграшок. Про це подбала фірма «Тигрес».

«Це приміщення – дуже маленький і скромний подарунок, якщо взяти до уваги те, кому він адресований, – зазначив Ігор Чорнуха. – Діти – найбільша цінність в нашому житті, це наше майбутнє. Хороші умови мають бути нормою, я сказав би, нижньою планкою комфорту для дітей. А сьогодні хочу побажати, аби Святий Миколай боронив вас від бід, хвороб, воєн і всіляких негараздів».
Чимало зусиль до організації заходу доклали працівники закладу, які працювали великою дружною командою, аби підопічні онкогематологічного відділення відчули радість свята.

Завідувачка відділення Яна Рижко подякувала благодійникам за дуже швидкий ремонт.
Такий вигляд мав цей коридор до ремонту
Такий вигляд мав цей коридор до ремонту
«Це неймовірно класно, коли в тебе перед очима з нічого створюється щось, – поділилася вона емоціями. – Ми приємно вражені, що стільки людей хочуть нам допомагати. Самі ми нічого не змогли б. Але знаєте, я щиро хочу, щоб на кожного Миколая сюди дітки здоровими приходили просто погратися».
«Я перш за все дякую Господу, який нас усіх об’єднав, що відгукнулися ті, хто прийшов на допомогу. Велика шана й подяка людям, які відчули кожну дитину в цьому відділенні, – хвилюючись, додала мама одного з юних пацієнтів Ірина Антонюк. – Це дуже важкі випробування, що випали на долю наших діточок. І ми маємо зробити максимум для того, аби полегшити їм перебування тут. Подивіться, як сьогодні радіють дітлахи. Такі позитивні емоції їм тільки на користь».
Пані Ірина додала, що на часі у відділенні – придбання інфузоматів, за допомогою яких дітям вводять препарати. І батьки онкохворих діток щиро вірять, що знайдуться меценати, які в цьому допоможуть.

Мама маленького Матвійка Марія Ващук з Ковеля каже, що із хворобою борються вже півтора року, а курс у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства проходять уперше. «Перший курс ми вже пройшли, завтра поїдемо додому, – розповідає жінка. – А загалом нам ще пів року лікуватися треба. Тож дуже добре, що тепер дітки, які перебувають у відділенні по кілька місяців, матимуть, де гратися. Їм же так потрібні хоч якісь розваги та позитивні емоції».
Волонтерки Роксолана Несторук та Саша Олексюк розповіли, що облаштування кімнати відпочинку ще не завершили, але до Різдва усе точно буде готово. Тут будуть дитячі модулі, басейни тощо, одне слово, усе для того, аби дітки тут почувалися затишно та комфортно, а головне – весело.
«Тоді й запросимо усіх-усіх спонсорів і вони самі розкажуть, чому допомагають цим дітям, – зазначила Роксолана. – Насправді їх дуже-дуже багато – цих небайдужих чутливих людей. І це неабияк тішить».
Доки дорослі спілкувалися, дітлахи вже на повну випробовували нові іграшки, а допомагали їм у цьому аніматори, яких запросили волонтери. Звісно, із торбою подарунків цього дня у відділення завітав і сам Миколай. Тож дітки отримали те, про що довго мріяли. Емоції, які сьогодні отримали, кажуть, запам’ятають надовго.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus