USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На нові шкільні автобуси замість мобілізованих держава коштів не дасть

18 Квітня 2016 13:56
27 мільйонів гривень державної субвенції на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування, можуть використати на транспорт для опорних шкіл. А тим закладам, в яких автобуси мобілізували, доведеться шукати власні кошти. Єдиний варіант – розподілити залишки освітньої субвенції з минулого року.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 18 квітня.

Так, стало відомо, що з державного бюджету для Волині виділили 27 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів за умови співфінансування. Проте, ці кошти є цільовими і використати їх можна лише для закупівлі транспорту для опорних шкіл, куди звозитимуть дітей з малокомплектних ( в перспективі закритих) шкіл.

Нагадаємо, на Волині планують закрити більше 100 малокомплектних шкіл. Натомість учнів довозитимуть в опорні школи. Саме для цього і виділили кошти.

На закупівлю автобусів замість мобілізованих для інших навчальних закладів, ці 27 мільйонів гривень витратити не можуть. На це в районах мають передбачити власні кошти, пояснив Володимир Гунчик.

Він додав, що можна повторно звернутися до оновленого Кабміну з проханням виділити кошти на компенсацію мобілізованого транспорту.

А виконувач обов’язків начальника обласного управління освіти Людмила Плахотна додала: в області є нерозподілені залишки освітньої субвенції минулого року. У Мінфіні повідомили, що ці кошти можна використати на закупівлю цих автобусів. Тому райради можуть розглянути такий варіант витрати залишків, а не покривати ними поточні видатки, чи виплачувати надбавки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дядько Показати IP 18 Квітня 2016 15:14
Ну, то на що нам та держава, якій навіть до шкільної програми навчання своїх громадян немає діла? Їй зараз треба гарматне м'ясо, а потім будуть потрібні тупі раби. Пора починати якесь самовизначення, під теперішнім "Києвом" добра нам не бачити ніколи.
Сераховичі Показати IP 18 Квітня 2016 19:25
В нашій лікарні забрали авто швидкоі допомоги не в АТО і то ніяк не можна повернути! Дійсно яка держава такі й закони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus