USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

На околиці Луцька «заморозили» незаконне будівництво церкви МП

7 Серпня 2016 17:54
Мешканці села Великий Омеляник - проти будівництва церкви Московського патріархату.

Так, ще у 2012-ому році Заборолівська сільська рада надала земельну ділянку Свято-Миколаївській релігійній громаді для спорудження храму.

Однак, роботи з будівництва розпочали лише цьогоріч. У селі здійнялась хвиля супротиву, - йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Ініціативна група місцевих мешканців виступила проти того, щоб розбудовувався Московський патріархат. Аби завадити роботам, на церковників навіть «нацькували» інспекцію держбудконтролю.

Місцеві скаржаться, що котлован риють на місці дитячого спортмайданчика, для цього зрубали кілька дерев, а фундамент хочуть залити просто на комунікаціях.

Як розповідають люди: тут не будувати треба, а облаштувати дітям добротний спортмайданчик. Допомогти людям пообіцяли в інспекції держбудконтролю.

Чим все закінчилося дивіться у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Найменування Показати IP 7 Серпня 2016 19:11
Церкви -УПЦ, додатку МП у всіх статутних, правостановчих, реєстраційних та інших документах немає. Ця церква канонічна тобто законна і визнана у всьому світі як така. Ми бачимо, що Украіну- одну з найпотужніших держав по розвитку і ядерному потенціалу на період розпаду радянського Союзу обеззброіли- пограбували і розкололи- пересварили ключові на той час особи: Л М Кравчук-перший президент і його кум -митрополит Філарет Денисенко( Антонов в КДБ). В світі нема рівних по шкоді яку заподіяли Украіні ці люди. Віддати 40 тисяч Хіросім ( потенціал ядерний Украіни) в обмін на що ? -знає сам Кравчук, може за маєток в Швейцаріі? Отож витоки теперішньоі війни ведуть до нього. Тепер скажіть ,-хто перший зрадник Національних інтересів Украіни після Америки і Росіі? Останні обіцяли про захист у випадку агресіі. Тепер РФ на сході готує наступ і синхронно з Польщі готуються прийти і захистити захід по самі межі Речі Посполитоі. Отакі " захисники " ціною крові чужих синів задовольняють своі амбіціі і зажерливість. Нинішній патріарх КП Філарет з кумом Л М Кравчуком розірвали душу украінського народу- церкву. Зробили порушення церковноі дисципліни і любові до Христа- розкол. Як комуністи вони могли це зробити. Але як украінці чи християни вони не мали б це робити. Вони зробили малі підприємства з держави і церкви. І всі ці роки свідчення цьому. Бо коли держава багата а люди бідні- то це злочин. І коли церква була єдина а тепер ні- то це теж злочин. І Днр та Лнр такі ж незаконні як УПЦ КП... Отже не на Омелянику і громаді Миколая слід відриватись а дивитись в корінь. Невже не зрозуміло що будь яка ворожнеча розділяє сварить і віддаляє людей. А це вигідно лише дияволу і слугам його. Підождіть, прийде нато з Польші захистить нас і всі православні увійдуть до складу Польськоі Православноі Церкви. Є такі чутки... Не сваріться брати моі, молю вас благаю. Ворог наш в кінці молитви Отче наш а не на Омелянику. Зазвичай шахи білі і чорні- затяті вороги, а ті хто грають в шахи- затяті друзі. Отож, наші і не наші керівники грають в шахи криваві нашими дітьми. Не своіми. І в цьому наше горе і іхня біда. Господь близько і спитає за все.
лучанка до Найменування Показати IP 7 Серпня 2016 20:27
Чутки про прихід НАТО поширює якраз УПЦ МП. А Польська Православна Церква є Канонічна ,визнана Вселенським Собором і діє вона тільки на території Республіки Польща на відміну від УПЦ МП ,яка лізе кругом і хоче керувати скрізь.
До лучанка до лучанка Показати IP 7 Серпня 2016 21:26
Складайте Пазли подій та змі і про нато теж . Вселенське православя це не вселенський собор. Православна Церква Польщі це церква на чолі з Христом( не в розколі) предстоятелем є блаженніший митрополит Савва. Як в Украіні блаженніший митрополит Онуфрій. Польська має томос про автокефальність, УПЦ про автономність. Різниці майже нема в статусах. На сьогодні УПЦ де факто велика помісна церква... Але без бумажки( де юре) про це. Ви шановна(ий) вірите хворій матері по бумажці від лікаря? Чи може без бумажки залишаєте і обзиваєте та засуджуєте? А хвору матір( церкву) не вибирають і не залишають.
Цру до лучанка Показати IP 7 Серпня 2016 23:08
Шановна лучанко, аргументуйте своє бачення. Нато це добре чи погано? Чому? Що краще? Варіанти. Пропозиція. Побажання. Анкета. Скільки в сані? Мета вашого коментаря. Який авторитет ви маєте,на вашу думку,щоб щось висловлювати чи заперечувати. Top secret.
лучанка до Найменування Показати IP 9 Серпня 2016 10:41
Що ти мелеш,недоумку?
А ти до лучанка Показати IP 9 Серпня 2016 12:18
Довго спала. Голова не болить? То це не ти колись цеглиною погрожувала? Митрополитолучанка. Неприємна однак.
СаСа Показати IP 7 Серпня 2016 19:44
Все вірно сказано... Проте цього сьогодні ніхто чути і розуміти не хоче... на жаль.
До речі Показати IP 7 Серпня 2016 19:58
Ця інформація: На околиці Луцька " заморозили"... Брехлива. Репортаж від 04. 04. 2016 ні в тин ні в ворота. Незаконне будівництво? Всі документи в порядку. Хочете дитячий майданчик? А чому допустили, що це місце було занехаяне і від колишнього майданчика ще до виділення ділянки громаді УПЦ були ріжки та ніжки? Громада і молодь УПЦ прибрали все довкола. І шприци по яких ходять і граються діти біля спортшколи теж. Ви якщо не згідні то ви маєте спільницю- баба Яга теж проти. А церкві і дитмайданчику бути.
Віталій Показати IP 7 Серпня 2016 20:24
Гарний коментар
алла до Віталій Показати IP 7 Серпня 2016 21:20
Нехай забіяка трохи посунеться, і буде дітям майданчик
Україна і народ її Показати IP 7 Серпня 2016 20:28
Храми побудовані в Україні-неньці за кошти українського народу - ЦЕ ХРАМИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. Вірую у Вищу силу -БОГА Єдиного. А релігія - це політика. Багато у світі релігійних громад з часу Воскресіння Ісуса Христа. Ісус Христос сказав: - Де двоє, чи троє в молитві зійдуться, там я посеред Вас. Мене і Вас запитають на Страшному суді за вчинки наші за життя... Можна і в чистому полі помолитись і Бог почує. Де в Святому Письмі пише про благодатність, канонічність, патріархати...? Кожна релігійна громада приймає свій статут релігійної громади і священослужителі мають його дотримуватись. Ісус Христос босий ходив по землі і скромно вдягнутий і працював... дав нову Заповідь людям : - ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО.
жителям забороля Показати IP 7 Серпня 2016 20:34
в селі кулай будує московську церкву на місці млина, як таке можна допустити, геть московський попів з села
Заборольському до жителям забороля Показати IP 7 Серпня 2016 21:35
Ти не хвилюйся вистачить і тобі роботи. До речі, а шо ти зробив ?
За Показати IP 7 Серпня 2016 20:48
Порядність і в новинах теж. Почитайте про : в межиріцькому монастирі прощались із шульгою... Там чудово написано про бійця АТо який був активним парафіянином УПЦ. Написано без МП. Вже досить сварити і провокувати украінців один на одного. Волинські новини я кращоі про вас думки...
Анонімка Показати IP 7 Серпня 2016 22:02
Мешканці села; ініціативна група місцевих мешканців; місцеві; люди... А далі що? Баба Клава бабі Галі про галушки на клавіатурі? Волиські новини ! Браво! Біс! Це точно.
алла Показати IP 7 Серпня 2016 22:27
Хто такий кулай.?
Андрій Показати IP 7 Серпня 2016 22:46
УПЦ МП - по факту не являється церквою, а скоріше організацією, мета якої полягає у пропаганді "русскага міра" і у сприянні розколу українського суспільства зсередини...так що вони по суті і є розкольники..
А всі до Андрій Показати IP 7 Серпня 2016 23:14
Православні церкви іншого погляду... То хто правий? Андрію не тобі мати думку про нашу мурку. Кожна церква має заклик до Христа. А кожен що сам має те ж і в церкві вбачає. Царство Боже всередині вас є- сказав Іісус. Спочатку себе роздивіться моі прекрасні. Ваш "Симон Зилот".
Roma Показати IP 7 Серпня 2016 23:55
Геть московського попа!!!
Латинікою до Roma Показати IP 8 Серпня 2016 00:25
Roma - це Рим. Щось ти розмріявся Рома. Не тим шляхом ідеш син мій.
Єврик до Roma Показати IP 8 Серпня 2016 00:34
Є краще гасло: хто не гей- той москаль!
Рим до Roma Показати IP 8 Серпня 2016 05:54
А шо хіба такі є в Украіні?
Рота до Roma Показати IP 8 Серпня 2016 07:44
Дивись в корінь!
Старожил Показати IP 8 Серпня 2016 03:12
коментар було видалено
Не хвилюйся до Старожил Показати IP 8 Серпня 2016 09:40
В мене більш коментарів видалили.
Старожил Показати IP 8 Серпня 2016 03:12
коментар було видалено
Льоня-Аллі Показати IP 8 Серпня 2016 07:13
Кулай-це керівник місцевого господарства на території Заборольськоі с ради. Він церкву не будує, а те що віддав під будівництво церкви млин, який був розпайованим майном всіх бувших колгоспників-це правда. На мій погляд це краще, ніж би там був якийсь бар- умовно Забіяки чи горчинського( бувшого с голови Заборольськоі с ради).
льоні Показати IP 8 Серпня 2016 09:51
в заборолі є церква, навіщо ще одна тим більше цекрва наших ворогів московська, від рук московських найманців на донбасі гинуть наші патріоти, ...так бари не потрібні, але не потрібні московські церкви!!!!!!!!!!
жителям забороля Показати IP 8 Серпня 2016 09:56
прийміть рішення і нова церква хай буде під київським патріархатом - пайовики на чолі з кулаєм прийміть правильне рішення, і бару не буде.і наша церква буде, а не церква ворогів наших
В тебе до жителям забороля Показати IP 8 Серпня 2016 10:23
Мало квартир? На віллу не вистачає?
Повтор Показати IP 8 Серпня 2016 10:21
Нема московськоі є УПЦ. Читайте уважно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus