USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На оздоровлення луцьких діток витратять понад 4 млн з бюджету міста

16 Травня 2017 11:58
Місто готується до оздоровчої кампанії. За попередніми підрахунками, цьогоріч мають охопити третину луцьких школярів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 16 травня.

Начальник управління у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик повідомив, всього у місті 24 012 дітей шкільного віку. У 2017 році планується охопити оздоровленням та відпочинком 8 405 дітей.

З його слів, ще на початку року узгоджені списки дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків у зоні проведення АТО.

На оздоровчу кампанію 2017 року з коштів міського бюджету виділять 4,269 мільйона гривень. З них: 250 тисяч на підготовку до оздоровчої кампанії, 3, 969 мільйона на проведення оздоровлення дітей, 50 тисяч - на проведення альтернативних форм оздоровлення (в рамках підтримки громадських ініціатив).

Тендер на придбання путівок за кошти обласної субвенції (150 тис. грн) та коштів місцевого бюджету (150 тис.грн) на оздоровлення дітей у межах Волинської області має відбутися наприкінці травня.

3 500 школярів планують оздоровити в пришкільних таборах. Всі 26 таборів мають запрацювати з 29 травня на базі загальноосвітніх шкіл, де дітей оздоровлюватимуть за кошти місцевого бюджету.

Один табір буде працювати у липні у клубах за місцем проживання (КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради) – буде оздоровлено 80 дітей за кошти місцевого бюджету.

Всі табори денного перебування працюватимуть за індивідуальним графіком (з 9.00 до 15.00). Діти будуть забезпечені дворазовим гарячим харчуванням з розрахунку 23 грн в день на одну дитину. В таборах працюють медичні працівники, які відповідатимуть за здоров'я дітей під час їх перебування в таборі.

Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ровесник» буде оздоровлювати у 3 зміни 600 дітей, протягом І зміни для обдарованих та талановитих дітей працюватиме літня школа «Ерудит» (з 09 по 29 червня).

Разом з тим, улітку для дітей планують використовувати інші (альтернативні) форми оздоровлення, а саме: туристичні походи, спортивні майданчики, наметові містечка. Крім того, до оздоровчої капанії долучаються й інші організації.

Так, за сприяння благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з 30 квітня по 9 травня на відпочинок направили 59 талановитих та обдарованих дітей (переможців різноманітних конкурсів та змагань обласного рівня) у туристичний комплекс «Артек-Буковель» (с.Поляниця Івано-Франківської області). Фонд планує забезпечити відпочинком ще близько 300 обдарованих дітей.

За сприяння ВОГО «Ми плюс» протягом літа планується оздоровити: 360 дітей у підлітковому таборі у с.Теребля Закарпатської області, 20 дітей у Швеції, 50 дітей в Одеській області, 150 дітей у денному таборі, 110 дітей у сімейному таборі «Гарт».

ГО «Територія 2.2» протягом липня планує провести 2 таборування для 180 дітей, а Станиця Пласт НСОУ планує оздоровити 60 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus