USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На озері Пісочне браконьєр наловив червонокнижної риби

22 Травня 2017 12:14
Мешканця Старовижівського району Волинської області затримали за браконьєрство, повідомили у Волиньрибохороні.

Так, 17 травня працівники Волиньрибоохорони затримали порушника на озері Пісочне, який ловив рибу риболовецькою сіткою з дерев’яного човна під час нерестового періоду.

Чоловік встиг виловити 11 екземплярів карася звичайного золотистого (внесений до Червоної Книги України), 5 сріблястих карасів, 2 окунів, ляща, щуку, лина. Збитки, завдані рибному господарству, складають 4378 грн.

На місце правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Старовижівського РВ НП. Складено протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП. Після проведення слідчих дій дану справу внесено в ЄРДР за ч. 1 ст. 249 КК України.

У Волиньрибохороні з 1 квітня у Волинській області розпочалася нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалкам-любителям під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання. В цей період дозволений лише любительський вилов риби. Місця, де дозволено або заборонено рибалити та чіткі дати заборони на риболовлю на конкретній водоймі визначаються територіальними управліннями рибоохорони у відповідних наказах. З наказом у Волинській області можна ознайомитись за посиланням. Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

Якщо ви помітили порушення правил рибальства чи збуту біоресурсів (риби), можете повідомити про це на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
red book Показати IP 22 Травня 2017 12:24
шото дороговато вийшло...в магазині купити було б троха дешевше
вова згоранець Показати IP 22 Травня 2017 17:07
ничого вин не порушив! вони виками так ловив рибу! риба живе для того щоб неи ловили и вживали в ийжу люди! вин виловив шоб накормити людей! а люди гирше скотиняки поступають з ним! геть руки вид рибалоки давнишнього украинського рибальского любительского лову!
Вася до вова згоранець Показати IP 24 Травня 2017 00:02
Вова, ти навіщо свій буквар в згоранах втопив? Рідкісний вид, поліський неандерталець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus