USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На пасажирів-пільговиків Луцьк витрачає 30 мільйонів щорічно

10 Жовтня 2016 09:44
30 мільйонів гривень з бюджету Луцька щорічно витрачають на оплату перевезень в громадському транспорті осіб з пільгових категорій населення.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Як зазначив міський голова Луцька Микола Романюк, який нещодавно брав участь у засіданні Асоціації міст України, серед іншого там йшлося про формування бюджету. Що стосується міського, то він, зі слів Романюка, готовий і «читабельний», проте, над ним ще слід попрацювати.

З його слів, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив сподівання, що бюджет опрацюють до грудня, аби можна було приймати обласний та міський.

5% бюджету, зі слів Романюка, спрямовують на оборону країни.

Особливу увагу приділяють об’єднанню територіальних громад. Микола Романюк наголошує – держава не довго настільки стимулюватиме ОТГ, відтак, сусіди тих громад, які об’єднаються, пожалкують, що самі цього вчасно не зробили.

Обговорювали і монетизацію пільг на проїзд. В містах, в тому числі і в Луцьку, планують зменшити кількість категорій пільговиків та встановити нормативи таким чином, аби на місцях можна було оплачувати проїзд пільговиків.

Зі слів Миколи Романюка, 30 мільйонів гривень з бюджету Луцька щорічно витрачають на оплату пільгових перевезень.

«Це серйозні кошти, які можна було залучити на інші, не менш важливі, цілі», - резюмував Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 10 Жовтня 2016 10:09
а те що витрачаєте з бюджету на букети на феєрверки то нічого ????? А якщо на пільговиків то вже все -люди і так нещасні або не повезло в житті то що вже їм нічого? Добавте їм до пенсії і тоді не буде пільговиків. В країнах Європи інвалідів пенсіонерів поважають а в нас Яковлєв колись взагалі сказав, щоб в маршрутки не сідали пенсіонери -пенсіонерам куди спішити? хай чекають тролейбус стоять!!Яковлев такий заступник мера, що людей страших не поважає.
Корінний лучанин Показати IP 10 Жовтня 2016 10:16
А НА МОНАТИЗАЦІЮ ПІЛЬГ ЯКІ КОШТИ ? ЧОМУ ПАН РОМАНЮК НЕ ГОВОРИТЬ? Скажіть які витрати будуть і люди самі розберуться що до чого і не треба тут бути ВЕЛИКИМ ЕКОНОМІСТОМ ! Справа тут в тому ,що знову хочуть зекономити на ЛЮДЯХ! Я ,особисто не проти МОНЕТИЗАЦІЇ ПІЛЬГ . Нехай зроблять відповідну добавку до ЗАРПЛАТ ТА ПЕНСІЙ і питання зніметься, але ця відповідна НАДБАВККА ПОВИННА БУТИ , що називається АДЕКВАТНОЮ . Але , я так думаю і переконаний в цьому, ЩО НА МОНАТИЗАЦІЮ ПІЛЬГ НІ У ДЕРЖАВИ НІ ЦУ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ КОШТІВ НЕМА!!! Київ все звалив на місцеві бюджети і нехай викручуються як можуть чи як хочуть, мовляв у нас ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІ влади в Україні! КОРУПЦІЯ і ТІНЬОВА ЕКОНОМІКА ЗЇДАЄ ВЕЛИЧЕЗНІ КОШТИ - це , як кажуть, вже АКСІОМА.
Песіонерка Показати IP 10 Жовтня 2016 10:35
Я також за монетизацію пільг.Але добавляти тим у кого пенсія 1500 і не більше.Як можна добавляти тим у кого 3000 і більша пенсія. Відмінити ці всі інвалідські пенсії куплені.А податківці і менти ,прокурори та зами і їм подібні чого їздять безкоштовно.Вони бідні при десяти тисяч зарплати і відкати.А ще краще зробять,щоб їздили не всі бездельники,бо в нас порівняли всях у кого 50 років стажу і в кого 5 років.Хай їздять веретани праці. Тут важко підробити посвідчення,бо потрібно мати 40 років стажу, щоб дали таке посвідчення.А в мівській раді видають цілі книжечки здоровим, молодим бугаям,які їздять безкоштовно.За які заслуги. Багатодітні вони одержують по 5000 тисяч пенсії і хай платять їм держава пенсії платить,що їх мами не сплатили ні грн до бюджету.Скіль ми можемо утримувати туніядців, які стараються дітей,щоб ми їх утримували.Досить
Аналітик Показати IP 10 Жовтня 2016 14:57
Таке явище як пільги , не повинно існувати . Заслужила людина - добавте до пенсії гроші на проїзд і т.д.. Не всі пільговики їздять , але на всіх списують бюджетні гроші , це дуже вигідно владі ...!!! 30 мільйонів гривень з бюджету Луцька щорічно витрачають на оплату пільгових перевезень. Ж А Х !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus