USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міський бюджет недоотримує мільйони через бізнес, зареєстрований не в Луцьку

18 Квітня 2018 13:09
Депутати Луцької міської ради ініціюють проект щодо перегляду цін на оренду комунального майна та працюють над тим, аби великі підприємства сплачували податки в міський бюджет. Адже не рідкістю є ситуація, коли бізнес, який працює в Луцьку, зареєстрований та платить податки в іншому місці.

Про це розповів голова фракції УКРОП у Луцькій міській раді, радник голови Луцькради Ігор Поліщук під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

За словами депутата, щороку підприємство «Кромберг енд Шуберт Україна» сплачує 140 мільйонів ПДФО на рік.

«Якби це підприємство знаходилося на території Луцька, то місто мало б до 80 мільйонів гривень додаткових надходжень. Така ж ситуація із підприємством «Модерн-Експо». Якби ці два підприємства знаходилися на території міста, то в бюджеті було б додаткових 150 мільйонів гривень. Це та сума, за наявності якої можна було б провести капітальний ремонт найголовніших доріг Луцька», – каже Ігор Поліщук.

Також задля наповнення бюджету, з ініціативи фракції УКРОП у Луцькраді зініційований проект рішення щодо приведення цін на оренду комунального майна до ринкових.

«В Луцьку є непоодинокі випадки, коли комунальне майно орендують за 30 чи 50 гривень за квадратний метр. І це в той час, коли ринкова вартість становить від 150 гривень за квадратний метр. Завдяки такому проекту рішення в бюджет Луцька вдасться залучить до 5 мільйонів гривень на рік», – переконаний депутат.

Така ж ситуація і з підняттям цін на зовнішню рекламу. За словами депутата, у Луцьку ціна за оренду рекламних площ не піднімалася із 2012 року.

«Бюджет обласного центру має заробляти на тих об’єктах, які знаходяться на території міста. За ці кошти будуватимуть 27 школу, ремонтуватимуть двори», – констатує Ігор Поліщук та додає, що депутати працюють над тим, аби заохочувати бізнес, який працює в Луцьку, проте зареєстрований не на території міста, сплачувати податки саме до міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 18 Квітня 2018 13:22
Тільки б язиками чесати.. якби хотіли вже давно могли б розширити межі міста, і що модерн що кромберг були б на території міста..а не по селам приміським стоять.. Просто це не вигідно тим хатинкам в яких наші чинуші живуть..бо вони по сільським тарифам комуналку платять.. от і гальмується це питання..
скептик Показати IP 18 Квітня 2018 13:32
ПОПІДНІМАЙТЕ ЦІНИ, то й інші повтікають. скупий не має нічого
модерн Показати IP 18 Квітня 2018 15:36
То ви створіть умови для інвестора, місто має заробляти на виробництві, а не на спальних районах та копійчаній оренді землі під багатоквартирними будинками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus