USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На підприємницькому бізнес-форумі банкіри розповіли, хто годує владу*

26 Жовтня 2016 17:00
У Києві на першому українському бізнес-форумі для підприємців запустили нову програму підтримки малого бізнесу, яка допоможе почати свій бізнес всім бажаючим.

В Україні в найкоротші терміни повинні бути створені найсприятливіші умови для роботи приватних підприємців, малого бізнесу, оскільки цей сектор економіки сьогодні є важливим для української економіки, і його розвиток - ключове питання національної безпеки. Про це розповів Олександр Дубілет, голова правління найбільшого українського банку - «ПриватБанку», під час виступу на першому форумі для підприємців «Україна - країна підприємців».

«Саме підприємець сьогодні годує президента, парламент, армію, а у нас на нього всі дивляться, як на потенційного порушника, який ухиляється від податків», - заявив Олександр Дубілет в ході панельної дискусії форуму, присвяченій питанням підтримки бізнесу.

З його слів, для чиновників уряду і місцевих органів влади показник створених робочих місць повинен в найближчому майбутньому стати основною оцінкою якості їх роботи.

У той же час, зі слів спікерів форуму, представники уряду проігнорували участь в дискусії про політику підтримки малого бізнесу. Як зауважив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, який виступив організатором форуму, сьогодні в Україні себе вважають середнім класом тільки 1% населення, в той час як у Польщі середній клас підприємців становить понад 40%. «Доки в інших базових галузях криза, держава повинна розглядати розвиток самозайнятості малого і середнього бізнесу як свою стратегію, адже це нові робочі місця, зростання платоспроможності населення, формування середнього класу. Українське суспільство до цього готове: понад 60% молоді хотіло б відкрити власну справу», - заявив Анатолій Кінах.

Наведені на форумі цифри з міграції працездатного населення в країни Європи прозвучали дуже емоційно. Тільки Польща в цьому році видасть понад 500 тисяч робочих віз. Якщо в країні не змінять тенденції, то крім пенсіонерів і держслужбовців нікого не залишиться, - відзначили учасники форуму. Для подолання цієї негативної тенденції під час форуму оголосили про запуск в Україні нової програми підтримки малого бізнесу «Країна підприємців», яка при фінансуванні в 20 мільярдів гривень на найближчі роки може сприяти створенню близько 1 мільйона робочих місць. Як відзначили розробники проекту, тільки за перші шість місяців роботи порталу «КУБ» українські підприємці отримали від інвесторів на фінансування старту або розвиток власного бізнесу понад 1,5 мільярда гривень, що дозволило створити 71 тисячу нових робочих місць.

Перший бізнес-форум «Україна - країна підприємців» об'єднав понад 500 молодих підприємців і тих, хто тільки мріє про власну справу. Крім виступів представників влади і міжнародних організацій, надихаючих історій успіху молодих українських підприємців, учасники форуму отримали з перших рук корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, електронної комерції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
234 Показати IP 26 Жовтня 2016 17:44
Поясніть мені, а то я не розумію, чому україна в рейтингу свободи підприємництва аж на 80-му місці. В той час коли Росія на 40-му.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus