USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На півдні Франції спалахнула масштабна лісова пожежа: евакуюють тисячі жителів

17 Серпня 2021 10:26
На південному сході Франції в департаменті Вар спалахнула велика лісова пожежа.

Про це повідомив на своїй сторінці в Twitter голова Міністерства внутрішніх справ країни Жеральд Дарманен, передає УНН.

Із регіону евакуювали тисячі людей.

«Велика пожежа поширюється по території департаменту Вар, чому сприяють сформовані метеоумови. На місці перебуває префект департаменту, я сам уважно стежу за ситуацією», – написав міністр.

Як передає газета Var-Matin, спочатку пожежа почалася на стоянці автодороги А75, недалеко від міста Гонфарон. Вогонь вже знищив кілька сотень гектарів лісу і чагарнику, проводиться евакуація жителів кількох населених пунктів. Причиною загорянь називають аномальну спеку вище 40 градусів.

За інформацією видання, до гасіння залучено дев’ять літаків і три вертольоти.

Як заявив пізніше голова МВС країни, через пожежу кілька тисяч осіб були евакуйовані на південному сході Франції. Він також зазначив, що жертв у результаті пожеж немає.

«Тисячі людей були евакуйовані в превентивних цілях, але жертв немає. Близько 750 осіб борються з вогнем, який як і раніше дуже небезпечний», – заявив він.
Нагадаємо, протягом липня і серпня в різних країнах, зокрема, на півдні Європи, спостерігалися масштабні пожежі через аномальну спеку.

Так, у Туреччині пожежі почалися 28 липня на тлі надвисоких температур. Швидкому поширенню пожеж сприяв сильний вітер, кілька населених пунктів довелося евакуювати.

Окрім того, загоряння фіксують в Греції. Вони виникли після найсильнішої за останні три десятиліття аномальної спеки в країні, коли температура піднялася до 45 градусів за Цельсієм. У загальнонаціональному телезверненні прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс казав, що всього за кілька днів по всій країні спалахнули 586 лісових пожеж. Лише напередодні, 16 серпня, дві лісових пожежі через сильні вітри вийшли з-під контролю недалеко від Афін, людей евакуювали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рауль Показати IP 17 Серпня 2021 14:22
кто все это запалил у них ?
Ше Гевара Показати IP 17 Серпня 2021 17:39
Най палає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus