USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На півночі Франції сталася масштабна пожежа на хімічному заводі

27 Вересня 2019 09:34
У французькому місті Руана в ніч на четвер, 26 вересня, спалахнула велика пожежа на хімічному заводі.

Про це повідомляє DW.

Пожежа сталася на заводі Lubrizol, який виробляє спеціальні хімікати для транспорту, промисловості та споживчих ринків. Унаслідок інциденту французька влада зачинила школи й садочки у 13 містах поблизу Руана. Повідомлень про жертви немає.

Місцева влада повідомила, що початковий аналіз не виявив «гострої токсичності» у повітрі.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Кристоф Кастанера, «немає елемента, який змушує нас вірити, що дим шкідливий», передає радіостанція RTL. Однак людям рекомендували залишатися у приміщеннях та триматися якомога далі від місця пожежі.

Префектура попередила людей про необхідність мити руки, а також овочі та фрукти. Будуть проведені подальші хімічні аналізи повітря та вжиті заходи для запобігання потрапляння хімікатів до річки Сена, яка проходить через Руан.

«Ми все ще боремося з вогнем, є ризик, що забруднення може потрапити в Сену», – повідомив префект П’єр-Андре Дюран, передає телеканал BFMTV.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus