USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На полігоні у Брищі не встановлюватимуть «крематорій» для спалювання рештків тварин

23 Грудня 2020 11:43
На полігоні у Брищі не встановлюватимуть піч для спалення рештків тварин.

Про це стало відомо сьогодні, 23 грудня, під час пленарного засідання позачергової 2-ї сесії Луцької міської ради.

До Луцької міської ради звернулися обурені мешканця Княгининівського старостату.

Як повідомила депутатка Алла Жупанюк, зі слів мешканців Княгининівського округу, новина про встановлення печі для спалювання анатомічних відходів та рештків мертвих тварин КП «Ласка» на території полігону у Брищі справила на них «ефект підірваної бомби».

«Люди скаржаться на те, що у них різко зріс рівень онкозахворювань, і на додачу їм хочуть «втулити» ще й цю піч», – каже обраниця громади.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що сьогодні зустрічався з активістами з Княгининівської громади, які мешкають у селах, що межують із полігоном у Брищі.

«Справді у нас підприємство мало ідею встановити цю установку на полігоні у Брищі, але воно не має дозвільних документів для встановлення такої печі. Тому ідею ми відкинули. Піч не будуть встановлювати», – наголосив міський голова.

Цю інформацію підтвердила й начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Нагадаємо, 21 грудня 2020 року під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження луцькі обранці громади розмовляли про встановлення на території сміттєвого полігону у Брищі установку для спалювання анатомічних відходів та рештків мертвих тварин КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus