USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На посаду голови Ради висунули п'ять кандидатур

7 Жовтня 2021 14:07
На посаду нового голови Верховної Ради висунули народних депутатів Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка.

Як передає Українська правда, про це стало відомо під час трансляції засідання Верховної Ради.

Стефанчука висунула фракція «Слуга народу». Железняка висунули обранці від «Голосу». Лерос і Гончаренко запропонували кандидатури один одного.

«Європейська солідарність» висунула Зінкевич. Ірина Геращенко просила надати день на підготовку її декларації, але це не задовольнили.

Головуюча віце-спікер Олена Кондратюк наголосила, що всі фракції й депутати можуть висувати кандидатури, потім їх будуть обговорювати і буде час подати документи.

Після висунення кандидатур вона оголосила перерву на 30 хвилин (до 13:13), щоб апарат Верховної Ради підготував відомості про кандидатів на спікера.

Нагадаємо, 7 жовтня народні депутати 284 голосами відкликали Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Фракція «Слуга народу» одразу ж зібралася й делегувала Руслана Стефанчука на посаду голови Верховної Ради, а Олександра Корнієнка на посаду першого заступника голови ВР.

Давид Арахамія пояснив такий крок «регламентною війною», розв’язаною Разумковим, і розходженням у поглядах.

2 жовтня нардепи «Слуги народу» на «виїзному засіданні» у Трускавці зібрали необхідні підписи за відставку Разумкова й домовилися вже 4 жовтня почати процедуру відкликання чинного спікера.

5 жовтня депутати відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань на два дні. «Слуги народу» за цей час внесли в порядок денний питання про його відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Точно Показати IP 7 Жовтня 2021 15:12
Ото *підбірка* кандидатів....... Господи, врятуй народ від *слуг* його......
Палубій Показати IP 7 Жовтня 2021 15:57
Блати тильки іс сиплавкою писихіатла!
Місцева Показати IP 7 Жовтня 2021 16:31
Вбережіть верховну раду від Гончаренка, того вереску ніхто не витримає!!!
Я Показати IP 7 Жовтня 2021 19:34
Гузя в генерали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus