USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

На проспекті Волі у Луцьку відновили рух транспорту. Що планують зробити до кінця року. Фото

18 Жовтня 2021 13:16
У понеділок, 18 жовтня, відновили рух громадського та приватного транспорту головною транспортною артерією Луцька – проспектом Волі. Так, на зміну старому потрісканому дорожньому покриттю прийшло нове – рівне, з яскраво-жовтою тимчасовою розміткою. Які ж роботи у межах реконструкції запланували завершити до кінця року?

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Станом на сьогодні завершили заміну мереж, як і було заплановано в проекті – зливова каналізація, загальнофекальна каналізація, окремі ділянки водогону, переходи теплових мереж, кабелі живлення, футляри під оптоволокно та інші мережі. Зроблено потужну основу та вкладання нижнього шару асфальту, встановлено новий гранітний бордюрний камінь, розпочато облаштування паркомісць, технічної смуги та велодоріжки. До кінця року запланували завершити облаштування паркомісць, технічної смуги та велодоріжки, також будуть проводитися роботи з облаштування тротуару», – поінформував очільник міста.

Читати ще: Не на роки, а на десятиліття: як ремонтують проспект Волі у Луцьку. Фото

Мер додав, що у планах на наступний рік – озеленення, заміна освітлення на LED, облаштування освітлення на тротуарах, встановлення вуличних меблів та інших об‘єктів благоустрою. Окрім того, вже у 2022 році вкладуть верхній шар асфальту, облаштують острівці безпеки, встановлять нові дорожні знаки та нанесуть нову розмітку замість тимчасової.
Читати ще: Не транзитний – пішохідний: як виглядатиме проспект Волі в Луцьку через кілька років. Фото

Нагадаємо, у межах капітальної реконструкції проспекту Волі ділянку від вулиці Шопена до Київського майдану перекрили з травня 2021 року. У понеділок, 18 жовтня, рух транспорту на вищезгаданому відрізку дороги відновили.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 1 жовтня 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук встановив дедлайн для підрядника, який поставив під сумнів плани відновити рух оновленим проспектом в перші дні жовтня. Міський голова додав: якщо підрядники не включаться в роботу на повну, з такою ж швидкістю й оплату отримають. Дісталося на горіхи й директору департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Миколі Осіюку. Відтоді відкриття руху проспектом Волі до 18 жовтня за дорученням міського голови – його особиста відповідальність.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2021 14:54
А мене одного цікавить, чому нанесена жовта фарба!?????
Абре до Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2021 14:55
Напевно, бо в жовтні наносили ))
bob до Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2021 15:00
За жовту писали, що це тимчасова розмітка
Джек до Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2021 15:06
Правила дорожнього руху почитай і будеш знати!
та до Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2021 15:15
відразу видно, що жодного разу не читав ПДР
апельсин до та Показати IP 18 Жовтня 2021 20:13
"Тимчасова дорожня розмітка має помаранчевий колір і виконується матеріалами, які дозволяють її швидке видалення." Яскраво-жовта чи помаранчева? Так хто читав ПДР???
bob Показати IP 18 Жовтня 2021 14:59
Цікаво, куди далі поїде тролейбус з другого фото, якщо відкрита тільки ділянка Шопена - Київський майдан.
Лучанка до bob Показати IP 18 Жовтня 2021 15:37
Проїзд по Волі відкритй повністю до Київського майдану!!!
ДАРТ ВЕЙДЕР Показати IP 18 Жовтня 2021 15:32
РІвною дорогою, не назвав би, особливо великий перепад висоти автодороги на перехресті із вулицею Шопена.
Лучани Показати IP 18 Жовтня 2021 15:36
Суцільна осьова лінія практично по всій вулиці, відсутність заїздних карманів штопорить рух транспорту. Нема змоги ні випередити, ні обігнати транспорт, який повзе поперед тебе ! Автобус, який зупининився для висадки/посадки пасажирів, взагалі блокує рух по всій довжині вулиці. Те, шо зробили - полюсна протилежніть проспекту від Театрального майдану до вул. Шопена ! Там ширина проїздної частини вулиці 15,5 м а тут як було 10,5 м так і залишилось ! Приклад того, як не треба робити !
Нема на то ради ! Показати IP 18 Жовтня 2021 15:39
То треба до такого дожити ! У Гіркій Полонці 4-х полосна вулиця, а в обласному центрі - двохполосна ! Ростемо ж ми, гей !
ДАРТ ВЕЙДЕР Показати IP 18 Жовтня 2021 15:45
Не подобається те, що на зупинках виложене каміння для підсилення, викладене вище рівня асвальту.
Джек до ДАРТ ВЕЙДЕР Показати IP 18 Жовтня 2021 19:09
Для особливо обдарованих написали-ЩО ЩЕ БУДЕ ОДИН СЛОЙ АСФАЛЬТУ
Вдячні лучани Показати IP 18 Жовтня 2021 15:59
Любо дивитись! ДЯКУЄМО!!!
111 до Вдячні лучани Показати IP 18 Жовтня 2021 19:10
ЛЮБО ДИВИТИСЬ НА ЦЕЙ ІДІОТИЗМ.Замість того щоб розширяти-роблять колапс,в якому 90% ПИСАК ІДІОТІВ,які їздять маршутками,будуть стояти в заторах
Юра Показати IP 18 Жовтня 2021 16:07
Жовта, бо вже пожовтіла
до BOB Показати IP 18 Жовтня 2021 16:15
Ти просто не вкурсах, у тролейбусах Луцького виробництва передбачений пропелер для вертикального взльоту
Експерт Показати IP 18 Жовтня 2021 17:20
А чого з порушенням "Правил експлуатаціїї ...." і ДБН залишили стовбури дерев від краю дорожного полотна ? Так і до біди недалеко !
Житель Показати IP 18 Жовтня 2021 19:21
Де дерева, де озеленення?
Філарет Показати IP 18 Жовтня 2021 19:50
Ну ладно не розширили вулицю але Як так реконструювати і не змістити зупинки , щоб не було пробок??? Шо ща архітектори, дизайнери?
Скептик Показати IP 18 Жовтня 2021 20:04
Серйозно? 5 місяців (150 днів, майже півроку!!!) була перекрита центральна вулиця міста! І що ми бачимо? - абсолютно нічого не змінилося, окрім дорожнього полотна. Ще, можна повірити на слово, що там замінили комунікації... Пів року робити кілометр-півтора дороги.
Нострадамус Показати IP 18 Жовтня 2021 22:22
Полистайте коменти піврічної давності - ті, шо ще до тендеру ! Лучани вже тоді називали із стовідсотковвим попаданням і того, хто той тендер виграє, і як то буде робитися, і чого проект не винесли на громадське обговорення, і чого той дизайнерський проект приховали від спілки архітекторів, і шо з того в кінці-кінців вийде, А про то що вартість робіт перевищує кошторисну вартість - то вже компетенція контролюючих органів ! А лучанам напустили туману і впарили замість проспекту - півпроспекту, назвавши то громогласно реконструкцією !
Коля з Волі Показати IP 18 Жовтня 2021 22:36
А той кіоск біля "Фокстрота", шо знають лучани хто і з чийого дозволу поставив на газопроводі високого тиску, чого залишили ? Газовики мовчать, як газу в рот набрали ! Ви ж у темі, чи вже у долі ? Чекаєте коли вознесеться ? Думаєте присохло ? Ніхто не забутий, ніщо не забуте !
Виборець Показати IP 18 Жовтня 2021 23:28
Я думаю, шо Поліщук, прочитавши пропозиції, зауваження, рекомендації лучан, вже десь в душі і погоджується, шо поспішив з прийняттям рішення, приставши на думку своїх радників, порадників, безпорадників. А об'єктивна і повна оцінка лучанами його творіння буде чуть пізніше. Але якраз співпаде із початком нової виборчої компанії і буде вже носити політичний характер. Шоби продемонстувати принциповість віддасть в жертву і погонить з роботи трьох - чотирьох начальників департаментів. налетять фіскали на замовника, генпідряника із субчиками, але нести за все то відповідальність буде міський голова і йому ж на вибори іти ! Пріорітет має бути наданий інтересам громади і дотриманням вимог генплану міста !
Євробидло Показати IP 19 Жовтня 2021 08:43
Смішно читати людей яким замало ширини - дотримуйтесь правил ПДР, а саме: їдьте ближче до правого краю, і да - щоб їхати як ближче до правого краю - не паркуйтеся як олені під знаками, і буде Вам місце і тролейбус об*їхати і зевак що їдуть спереду обігнати.
Воля Показати IP 19 Жовтня 2021 11:48
Ти собі смійся, тільки не надірви живота. На відміну від тебе виховані лучани над таки як ти не сміються, бо гріх над ..... сміятися !
Євробидло до Воля Показати IP 19 Жовтня 2021 13:29
Виховані Лучани - це перекупи на червоних номерах, які літають по місту і яким ПДР не писані? Ще раз повторюю - місця стільки, що винищувач зможе сісти. Немає місця тільки обдарованим полішукам, які привикли на бляхах пяними по полях їздити.
Лучанин Показати IP 20 Жовтня 2021 10:37
Ольховий - прокоментуй ! Зараз то зробити легше, ніж по завершенню роботи давати пояснення в прокуратурі !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus