USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На ремонт лялькового театру в Луцьку витратили мільйон гривень

4 Грудня 2015 18:30
Волинський академічний обласний театру ляльок – єдиний професійний дитячий театр Волині та один із кращих в Україні за своїми акустичними властивостями. Щороку театр відвідують близько 40 тисяч дітей та батьків. На жаль, приміщення, яке збудоване ще у 1890 році, внаслідок тривалої експлуатації почало руйнуватися, виникла загроза руйнування стелі.

Цього року на ремонт глядацької зали театру з обласного бюджету виділили близько мільйона гривень, - повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Відкриття 40-го театрального сезону Волинського академічного обласного театру ляльок у листопаді цього року відбулося в чудовому оновленому залі.

Колектив театру на чолі з його директором Данилом Поштаруком висловлює слова щирої вдячності за надану допомогу у вирішенні такого важливого для них питання.

«У непростий для України час Ви знайшли можливість виділити кошти і врятувати унікальне приміщення від подальшої руйнації, зберегли його для прийдешніх поколінь… Колектив театру запевняє Вас, що докладе всіх зусиль, аби наше підростаюче покоління зростало національно свідомим, патріотично спрямованим, духовно багатим», – йдеться у листі, що надійшов на адресу облдержадміністрації.

До слова, нещодавно у житті Волинського академічного обласного театру ляльок сталася ще одна знакова подія: директору Данилові Поштаруку вручено високу нагороду – Срібний Хрест Заслуг перед Республікою Польща.

Згідно зі статутом Ордену заслуг, він є найвищою нагородою за видатні заслуги у справі зміцнення міжнародного співробітництва та розвитку взаємин між народами. Відповідну постанову про нагородження Данила Поштарука підписав польський Президент Броніслав Коморовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Показати IP 4 Грудня 2015 18:48
Коли я після закінчення технікуму в 1971 році потрапила на роботу до Луцька, то першим, кого побачила біля тодішнього облмуздрамтеатру, був Данило Поштарук. Тоді, ще не знаючи його імені, подумала: "Який він щасливий, що тут працює!"
БОГ Показати IP 5 Грудня 2015 11:19
гарний театр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus