USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Рівненщині у сім'ї дитини з поліомієлітом ще у шістьох дітей виявили вірус

7 Жовтня 2021 15:04
У Рівненській області маленька дівчинка, в якого напередодні підтвердили поліомієліт, вже не стає на ноги.

Дитині рік і чотири місяці, він виховується в родині, де десятеро дітей. Коли він потрапив до лікарні, ноги вже були слабкі. Згодом діагноз підтвердили, йдеться у сюжеті ТСН.

Дитина не була вакцинована від цієї хвороби, оскільки батьки свідомо відмовлялися від обов’язкових щеплень. Під час обстеження родини, фахівці виявили вірус ще у шістьох дітей, але парезу кінцівок в них немає.

Наразі фахівці проводять епідрозслідування, адже поліомієліт – вірусна інфекція. Його можуть підхопити як невакциновані діти, так і дорослі – найчастіше через брудні руки, їжу та воду. Хвороба здатна уражати центральну нервову систему і призводити до паралічу. Ці процеси попри лікування, незворотні.

6 вересня в Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу у дитини з Рівненської області. Хвороба викликана дериватом вакцинного штаму поліовірусів 2 типу (Sabin 2).
«Перші симптоми проявились 1 вересня, вже 3 вересня дитина потрапила в лікарню з симптомами парезу нижніх кінцівок», – йшлося у повідомленні МОЗ. Там додали, що в область відправили команду епідеміологів та вірусологів. Вони проводять роботи з реагування на епідзагрозу: пошук контактних осіб, збір та аналізи їхніх біоматеріалів, детальне вивчення обставин справи.

Довідка

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому щеплення від цієї хвороби діти отримують у перші місяці життя.

Симптоми: в більшості випадків хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання, потім з’являються ознаки, які носять різний характер, що залежить від форми вірусу. Інкубаційний період хвороби становить 2–35 діб, частіше 7–14 діб.

Класифікують такі види хвороби: з ураженням центральної нервової системи (ЦНР) та без її ураження. Варто зазначити, що навіть нетиповий поліомієліт (без ураження ЦНР) здатний дуже нашкодити хворому.

Всі вони становлять суттєву загрозу для нещепленої людини та спричиняють незворотні процеси, які можуть призвести до смерті пацієнта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 7 Жовтня 2021 15:13
Антивакцинатори- це вороги суспільства. У таких сімях потрібно вилучати дітей, бо неграмотні батьки несуть загрозу дітям. Ще дуже багато російської пропаганди.
Лучанин до лучани Показати IP 7 Жовтня 2021 16:22
Антивакцинатори, це злочинці. Але ще більші злочинці, батьки дійтей, яких не віддають на вакцинування. Повторюю і буду повторювати, - саме вакцини спасли мільйони від дифтерії, віспи, поліеміліту, холери, чуми, тифу. Саме вакцинам ми маємо завдячувати таким, відносно спокійним життям, без епідемій.
Штунди? Показати IP 7 Жовтня 2021 15:39
Батьків треба судити і садити.
Ці штунд! до Штунди? Показати IP 7 Жовтня 2021 16:24
психічно хворі фанатики. А за їх фанатизм розплатилося дитятко. Скотиняки...
Тільки каструлі Показати IP 7 Жовтня 2021 16:10
Захистять і від вірусів і від російської агітації!
Бідуля ти наша до Тільки каструлі Показати IP 7 Жовтня 2021 16:46
просто в тебе лишня хромосома.
ABC Показати IP 7 Жовтня 2021 18:09
Коли дитина підросте, і запитає у батьків: "Чому я не можу ходити і бігати, як усі інші діти?", яка буде відповідь? Швидше за все, щось на кшталт: Так захотів Господь, або На все воля Божа. Тому що признатися самому собі, що ти безмозглий дов6ойоп - це потрібно мати мужність і бути чесним перед самим собою. А спихнути всю відповідальність на якусь ефемерну вищу силу типу Бога - це надзвичайно просто. Ну і совість вроді як залишається чистою.
Лучанка Показати IP 8 Жовтня 2021 09:28
Дитина підхопила "дориват вакцинного штаму поліовірусів". Навіщо травити українських дітей преоральною вакциною з живими поліовірусами, якщо дикий поліовірус не зустрічається вже більше 20 років. В Європейських країнах використовують інактивовану вакцину, щоб живі віруси вакцинних штамів не циркулювали серед населення і не мутували.
Лучанин до Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2021 13:38
Ваше невігластво зашкалює. От через таких як ви, є такі батьки"дебіли", і за таких як ви дитина страдає і розплатилась здоровям.
Анонім до Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2021 13:40
В якому дурдормі хворим дали доступ до інтернету? Відпишіть, з якої ви лікарні пишете!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus