USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Через спалах поліомієліту з 1 лютого на Волині вакцинуватимуть дітей, які не отримали щеплення згідно з календарем

26 Січня 2022 10:53
Через спалах поліомієліту на території окремих областей України та для запобігання розповсюдження смертельної інфекції з 1 лютого 2022 року на Волині стартує ревакцинація, а також обов’язкова вакцинація дітей, які не отримали щеплення від цієї недуги згідно з календарем.

Про це під час брифінгу 26 січня поінформувала заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

З її слів, поряд із коронавірусною інфекцією, в Україні є загроза поліомієліту.

Зокрема, зафіксували спалахи цієї небезпечної недуги в Рівненській та у Закарпатській областях.

«Це дуже небезпечна вірусна інфекція, яка не має методів лікування. Вона спочатку протікає як звичайна ГРВІ, але згодом викликає парез м’язів. Часто хвороба призводить до летальних випадків, адже паралізує дихальні м’язи людини. До того ж поліомієліт викликає парез периферійних м’язів і дитина може мати глибоку інвалідність на все життя», - зазначила спікерка.

Читати ще: На Закарпатті поліомієліт підтвердили у п'ятьох невакцинованих дітей. Одна дівчинка паралізована

Посадовиця наголосила, що захиститись від цієї тяжкої інфекції можна, отримавши щеплення у шість етапів:

«У 2 та 4 місяці від народження дитині проводять щеплення інактивованою вакциною, яка входить до складу інших вакцин, які вводять згідно із календарем. А у 6, 18 місяців, а також 6 та 14 років його проводять оральною вакциною».

Людмила Тимощук повідомила, що для того, аби запобігти розповсюдженню інфекції з 1 лютого 2022 року в Україні, й на Волині у тому числі, стартує ревакцинація і вакцинація тих дітей, які не отримали щеплення згідно з календарем.

Читати ще: В Україні підтвердили ще один випадок поліомієліту у маленької дитини

Спікерка звернулась до волинських батьків із проханням перевірити календарі щеплень дітей, і у разі відсутності хоча б одного із них, звернутися до сімейного лікаря і вакцинуватися.

Статистика свідчить, що на Волині щеплення від поліомієліту отримало 77,7% дітей до 1 року; 73% – до 1,5 року; 82,6% віком 6 років та 75,5% дітей у віці 14 років.

Вакцини у медичних закладах області достатньо і вона безкоштовна.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що лабораторія ВООЗ підтвердила поліомієліт у 2-річного хлопчика з Закарпаття. Симптоми хвороби з’явилися 13 грудня 2021 року, поки малюка лікували від іншого недугу у Львові. 24 грудня хлопчик уже мав ознаки млявого нижнього парапарезу (неврологічний синдром, що вражає дві кінцівки). За словами матері, дитина не була щеплена через відмову батьків і не контактувала з дітьми, які нещодавно отримали щеплення.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 26 Січня 2022 11:12
Паралельно провакцинуйте альтернативно обдарованих мамаш (широко відомих у вузьких колах як "антивакцинаторши"). У якості вакцини чудово підійде давно відомий препарат під назвою "п**дюлі сапогом солдатським". Можна навіть по голові - життєво важливих органів там не зачепите, інформація 147%. Тривалість курсу вакцинування визначається для кожної особини індивідуально, до повного просвітління та закріплення матеріалу.
Постійно Показати IP 26 Січня 2022 13:25
Спалах кожного року від поліомієліту починається в діток із Закарпаття. Чому?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus