USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На ротацію в ЧАЕС поїхали добровольці, – мер Славутича

27 Березня 2022 13:21
В окупованому Славутичі на Київщині знайшли добровольців, які поїхали на ротацію в ЧАЕС. Станція також окупована з 24 лютого.

Усі працівники залишались там у заручниках більш як 20 днів. Міський голова Славутича Юрій Фомічев заявив, що їх вдалося замінити частково, передає 24 канал.

«Ми знайшли добровольців і вони справжні герої, як і ті, що були в заручниках. Але це вже свідоме рішення людей поїхати працювати на Чорнобильську АЕС, розуміючи, що це може бути надовго», – сказав він.

За словами мера, з окупантами ведуть діалог, щоб робити ротацію частіше.

«Хотіли б, щоб це було не раз на 20 днів, а вдвічі менше, а може, й частіше. Про повноцінне відновлення системи роботи заміни персоналу поки не йдеться. Але про частішу ротацію перемовини тривають»,– повідомив Фомічев.

Він також запевнив, що з тими, хто там перебуває, зв'язок є, хоч і лише через стаціонарні телефони. Періодично з ними зв'язуються і знають їхній стан, забезпечення. Добровольці, як і їхні попередні колеги, харчуються. На станції є запас продуктів, які були там ще до захоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus