USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На мера Нововолинська подали до суду. ОНОВЛЕНО

5 Вересня 2016 11:01
Голова ГО «Україна+Польща», нововолинець Анатолій Бідзюра подав до суду на Нововолинського міського голову Віктора Сапожнікова, його заступника та Нововолинську міську раду як орган місцевого самоврядування, через призначення першого заступника міського голови.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив сам позивач.

Перше судове засідання відбудеться 7 вересня 2016 року о 15:00 годині в Нововолинському міському суді, що знаходиться за адресою: вулиця Гагаріна, 14.

Суть адміністративного позову, поданого 8 серпня, полягає в тому, аби визнати незаконним та скасувати рішення Нововолинської міської ради про затвердження першим заступником міського голови Сторонського Андрія Мироновича та об’єднання у штатному розписі посади секретаря міської ради і першого заступника міського голови в одну посаду «перший заступник міського голови, секретар міської ради».

На думку позивача, нова посада «перший заступник міського голови, секретар міської ради» не може вводитись до структури і штату виконавчого комітету міської ради тому, що це суперечить Постанові Кабінету Міністрів № 174 від 07.02.2007 року. Зокрема, аргументує Анатолій Бідзюра, посади «перший заступник міського голови» та «секретар міської ради» передбачені «Додатком» до Постанови як окремі штатні посади, і ніякого суміщення чи зведення цих двох посад в одну не передбачено.

«Діючим законодавством посади секретаря ради та заступника міського голови визначено як окремі посади, з різними посадовими обов′язками та функціями і їх суміщення законом не тільки не передбачено, а і прямо заборонено», - йдеться в позові.

На думку позивача, об’єднання посад та введення у штат виконавчого комітету Нововолинської міської ради нової посади, що суміщає дві в одній: «перший заступник міського голови, секретар міської ради» - це «узурпація влади міським головою». Відтак, переконує Анатолій Бідзюра такі дії Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова є «перевищенням влади та зловживанням посадовим становищем, що може бути використано із певною метою - для виконання корисних інтересів , в тому числі особистого збагачення».

До слова, це не перший позов нововлинця проти міського голови. Свого часу Анатолій Бідзюра подав адміністративний позов до нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова про визнання протиправною його бездіяльності на посаді міського голови, у зв’язку із ненаданням відповідей на його інформаційні запити про розподіл комунальних квартир громадянам та місцевим і державним службовцям у місті Нововолинську за період із 2004 по 2015 роки. 12 травня 2016 року та суд повністю задовольнив позов голови Анатолія Бідзюри та зобов'язав Віктора Сапожнікова відкрити інформацію про те, кому давав квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чобот Показати IP 15 Серпня 2016 11:25
Налякали їжака голим місцем
Анатоль_ до Чобот Показати IP 5 Вересня 2016 13:03
Я в глибокому шоці, брати мої! Він непереможний!
Марко Кропивницький Показати IP 15 Серпня 2016 11:43
Бідзюрі потрібно лікуватись
кек до Марко Кропивницький Показати IP 15 Серпня 2016 13:34
сапог, перелогінся
випадковий свыдок Показати IP 16 Серпня 2016 12:02
сапог врысся коренями в крысло х*р хто йому шо зробить!! хоча потрыбно було б!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus