USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На шахтах Нововолинська через борги вимкнули світло

12 Лютого 2020 09:14
11-го лютого вранці на підприємстві «Волиньвугілля» та на шахтах № 9 «Нововолинська» та «Бужанська» вимкнули електроенергію. Про це розповів т.в.о.генерального директора Волиньвугілля Володимир Юрків, пише Буг.

Нагадаємо, електроенергію на шахти «Волиньвугілля» передає ДП «Регіональні електричні мережі». Через сформовану заборгованість вони змушені вдаватися до радикальних дій.

Електроенергію у разі вимкнення постачають лише для забезпечення безаварійного функціонування копалень, щоб відкачувати воду.

«Більше 5-ти мільйонів гривень, які виділили в Міністерстві, підуть виключно на погашення заборгованості по заробітній платі: 34% грудня», – розповів Юрків.

Однак на Волиньвугіллі сформувалася заборгованість не лише по зарплаті, а й за оплату постачання електроенергії на копальні і, відповідно, на саме підприємство. А це більше 170 мільйонів гривень.

«Потрібно здавати звіти в Міністерство, та робота блокується, бо вимикають світло», – говорить Юрків.

Окрім того, на шахті Бужанська не можуть реалізувати видобуте вугілля, яке потрібно відправити на збагачення, бо немає коштів на логістику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus