USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Шахту №10 на Волині обіцяють колись добудувати

12 Червня 2014 16:40
Відкрити шахту-довгобуд № 10 у Нововолинську обіцяють одночасно із закриттям шахти № 9.

Про це стало відомо під час звіту голови Волинської ОДА Григорія Пустовіта за 100 днів його роботи сьогодні, 12 червня

Нагадаємо, у квітні цього року стало відомо про те, що Нововолинська шахта № 10 - банкрут. Банкрутом визнало себе й підприємство, яке будувало копальню. «Закопавши в землю» мільйони, Волинь лишилася з боргами.

Будівництвом займалося луганське шахтобудівне підприємство. Щороку йому виділяли по 120 мільйонів гривень на будівництво. Та горе-підприємство після своєї діяльності лишило 2,5 мільйона гривень боргу по зарплаті тим людям, які будували шахту.

ДП шахта № 10 «Нововолинська» знаходиться у Львівсько-Волинському вугільному басейні. Будівництво цієї шахти з річною потужністю видобутку 0.9 мільйона тонн вугілля та запасами 37.8 мільйона тонн енергетичного вугілля газової групи розпочали у 1980-х роках. У 2007 році на шахті введено І етап з виробничою потужністю 300 тисяч тонн вугілля на рік.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що ще в 2011-му році в Нововолинськ приїжджали китайці з робочим візитом, аби вивчити потужність копальні й інвестувати у неї. Уже в 2012-му році працівникам ПАТ «Трест Луганськшахтопроходка», які будували шахту № 10 «Нововолинська» почали боргувати із виплат зарплати. Торік міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков казав, що шахта може запрацювати вже у 2014-му році. Таку ж інформацію подавав й екс-губернатор Борис Клімчук, мовляв Волинь отримала понад 47 мільйонів гривень на будівництво 10-ї шахти у Нововолинську. Також видання розповідало про сімейні «клани» у дирекції нововолинської шахти.

Голова Волинської ОДА розповів, що питання добудови шахти вже піднімалося під час засідання Кабінету міністрів. З його слів, міністри запевнили, що шахту таки добудують. Разом з тим, переконує Григорій Пустовіт, цей об’єкт здадуть в ті терміни, коли закриють шахту № 9, аби люди які працюють на дев’ятій шахті не залишилися без роботи, а перейшли на 10-ту шахту.

«Доводилося спілкуватися з міністром палива та енергетики Юрієм Проданом. Ми віднайшли порозуміння, що будівництво 10 шахти у Нововолинську треба продовжити. До кінця року кошти мають бути вкладені. Річна потреба - 123 мільйони гривень. Кабмін поставив питання про закриття 9 шахти. Але вдалося домовитися, що її закриють тоді, як збудують 10 шахту, щоб люди не втратили роботу», - повідомив голова Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus