USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На що витратять благодійні гроші для армії

9 Квітня 2014 15:40
У Міноборони повіомили, на що першочергово витратять кошти, які надійшли від українців в якості допомоги Збройним Силам України. Так, у рамках акції “Підтримай Українську армію” на рахунки Міністерства оборони України надійшло вже більше 91,5 мільйона гривень від юридичних і фізичних осіб. Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Зазначимо, вчора, 8 квітня Верховна Рада узаконила фінансування армії із благодійних внесків. Про це йдеться у законі №4491 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави", який підтримали народні депутати.

Згідно з пропозиціями Генерального штабу Збройних Сил України із зазначеного фінансового ресурсу 57,5 мільйона гривень планується спрямувати на першочергові потреби. Про це сьогодні, 9 квітня, повідомив заступник директора Департаменту фінансів Міноборони України Сергій Винник на брифінгу в прес-центрі Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”. Він розповів, що 36,6 мільйона гривень планується витратити на придбання бронежилетів; 15,2 мільйона гривень – на придбання спальних мішків та ізолюючих підстилок; 3,5 мільйона гривень – на маскувальні сітки; а на засоби зв’язку та комплектуючі до них – 2,2 мільйона гривень.

Використання зазначених коштів здійснюється відповідно до Законів України “Про господарську діяльність у Збройних Силах України”, “Про здійснення державних закупівель”, Положення про облік та використання коштів спеціального фонду державного бюджету в Міністерстві оборони України, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 10.10.2013 №689, виключно на цілі, вказані відправником у призначенні платежу.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Нововолинську військовій частині допомогли на понад 200 тисяч, а у Володимирі-Волинському – на понад 300 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 9 Квітня 2014 16:24
Вкрадуть половину спочатку...
аааа до Всезнайко Показати IP 9 Квітня 2014 16:59
А ти хоч копійку дав,що так розмірковуєш?Тільки чесно
Анонім Показати IP 9 Квітня 2014 17:58
Цікаво а скільки здали порошенко, яйценюк, юлька та їх "побратими".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus