USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На сході для бійців АТО діють пересувні медкабінети та лабораторії

3 Серпня 2017 11:22
Пересувні медичні кабінети та лабораторії діють у зоні проведення АТО з метою проведення системних оглядів наших захисників.

Про це повідомляє прес-служба 14 ОМБр у Фейсбуці.

«Так, тривалий час у підрозділах нашої військової частини на Луганщині працювало пересувне стоматологічне відділення Центральної стоматологічної поліклініки Міністерства Оборони України. За час роботи на передовій старший лейтенант медичної служби Тетяна Херсонська оглянула й пролікувала зуби сотням наших військовослужбовців. Хоча інколи це було непросто, зізнається пані Тетяна», - йдеться у дописі. - Ми, лікарі, знаємо, як чоловіки сприймають похід до стоматолога! Буває, відважні, загартовані в боях воїни, в стоматологічному кріслі перетворюють на боязких хлопченят… Утім, я маю досвід роботи з дітьми, тому з військовими завжди знаходимо спільну мову й проводимо лікування без проблем, - розповідає Тетяна.

Згідно з порадами лікарів, слід раз на рік проходити флюрографію, аби виключити можливість захворювання легень. Звісно, перебуваючи тривалий час на передовій, зробити це неможливо.

«Аби виправити ситуацію, в наших підрозділах зараз працює пересувний рентгенологічний кабінет (ПРК) з військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків). Для наших військових це надзвичайно зручно й забирає мінімум часу. Лаборант ПРК солдат Аліна Трофименко докладно вносить в комп’ютер дані бійця, а начальник ПРК майор медичної служби Павло Деменко вже 30 секунд може обстежувати знімок й робити медичий висновок», - розповідають у прес-службі 14 ОМБр.

- Ми вже другий місяць поспіль працюємо на передовій. У цілому стан здоров’я хлопців добрий, - зазначає Павло Деменко. – Якщо й є випадки, які потребують дообстеження, то вони поодинокі: в такому випадку ми направляємо бійців у мобільні шпиталі, які працюють безпосередньо в районі проведення АТО. Отже, висновок: дбати про своє здоров’я не менш важливо, ніж берегтися в бою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus