USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«На сцені я спустошуюся і наповнююся», - лучанка з унікальним голосом Єлизавета Яковенко

11 Січня 2018 19:00
Єлизавета Яковенко з 9 років займається музикою, має унікальний голос та харизму, завдяки чому перемагала на міжнародних конкурсах. А також вийшла у фінал проекту «Голос. Діти», де прославилась на всю Україну. Дівчина підкорила серця усіх суддів, проте їй у серце запала Наталія Могилевська, яку вона і обрала тренером на проекті.

Пʼятнадцятирічна лучанка на прослуховуваннях наосліп із перших хвилин вразила зіркових суддів своїм унікальним і дуже рідкісним голосом. Після виконання пісні «I put a spell on you» співачки Енні Леннокс до себе в команду її захотіли взяти усі судді.

В ексклюзивному інтервʼю Інформаційному агентству Волинські Новини дівчина розповідає про здобутий досвід та перемоги, у першу чергу, над собою.

«Мить перед виходом на сцену була особливою. Пригадую, як тоді страх та усе зайве зникло і я вийшла у зал. У ту мить я відчувала себе живою. Під час виступу я думала про пісню і як на мій виступ відреагують люди в залі, як я буду себе відчувати на сцені. Тому була сконцентрована на музиці, на пісні. Коли всі обернулися, то для мене це було дуже неочікувано, я й не сподівалася, що всі судді так високо оцінять мене. Тоді я просто стояла і дивилася на них і не могла й слова промовити, це було трохи дивно, коли виникла пауза й обмін поглядами», - розповідає Ліза та додає, що виконуючи пісню багато імпровізувала, виявляла свою манеру співу, а це не лише тембр голосу та техніка, а певний стиль, який є у кожного вокаліста.

Рішення взяти участь у конкурсі, каже Єлизавета Яковенко, не було запланованим.

«Я займалася музикою і поза проектом. Прийти сюди було спонтанним рішенням. Я вже у такому віці, коли повинна приймати рішення, думати, чим буду займатися далі, як будуватиму своє майбутнє, з чого починатиму. «Голос діти» - це хороший старт, адже є можливість попрацювати з музикантами, професіоналами своєї справи, з продюсерами. Це хороший досвід, адже завдяки цим людям я побачила себе трошки з іншої сторони, в багато чому змінила свою думку, зокрема й щодо музики», - каже дівчина.

Єлизавета хотіла б потрапити у команду Монатіка, бо він сильний музикант, але все-таки вибрала Наталю Могилевську.

«Наталя стільки усього пережила на сцені, в музиці й у цієї людини я могла навчитися перемагати себе. Тому перед виходом на сцену я для себе чітко виршила, до кого потрібно йти. З нею я відкрилася. Взагалі, люди, які багато пережили у житті, мають великий досвід, з ними цікаво працювати й є чому навчитися», - розповідає Єлизавета.

Наталія Могилевська зауважила, що у Єлизавети дуже рідкісний голос «Альт» і завдяки йому вона стала відкриттям цього сезону проекту.

«У роботі з Могилевською, вона більше проявляла себе, як режисер. У неї дуже багато досвіду і на репетиціях Наталя давала чіткі поради, не просто, як вокалісту, розповідаючи про техніку, манеру, а як артисту. Вона мене дуже добре відчувала. Про Могилевську я можу сказати так: вона – складна людина у хорошому розумінні з величезним багажем ідей, або ж просто – вона надзвичайна! Після закінчення проекту я з нею не продовжую спілкування, треба трохи відпочити, ставити нові цілі та йти до них. Я думаю зараз як мені бути далі, де здобувати знання в музиці. Пригадую, як підійшов час фіналу, я почала планувати життя після «Голосу діти». Бо ж і багато уроків пропустила, зокрема англійської. Зараз шукаю виходи за кордон, приглядаюся до навчальних закладів, аби стати професіоналом. Я пишу свою музику і думала саме про неї, більше ніж про перемогу у проекті», - каже Ліза.

Слова Могилевської «Ваша головна перемога в цьому проекті відбулася» у памʼяті Лізи викарбувалися назавжди. Їх пояснює сама Ліза.

«Вона мала на увазі те, що я дійшла до кінця в цьому проекті, справляючись з труднощами, нерозумінням. Я переборола свою гординю й навчилася дослухатися до людей. Коли я співаю – я відкриваюся, і можу кричати про свої емоції, біль. Це про життя, адже музика – це життя. Багато людей на сцені виливають себе, якийсь життєвий біль чи емоції, я серед таких.

Інколи у складних моментах люди ходять до психотерапевта, а мені він не потрібен, адже я маю музику. Коли виходжу на сцену то через свій вокал усе виплескую. І тоді я не відчуваю нічого зайвого, виникає порожнеча і я наповнююся – це гармонія.

На проекті моєю опорою була музика. Я розуміла, що скоро це все скінчиться, тому важко було сконцентруватися у фіналі. Але я бачила перед собою майбутнє, до якого йду», - ділиться молода співачка.

Єлизавета Яковенко займається музикою з 9 років, проте справжньою співачкою відчула себе лише зараз.

«Раніше я неграмотно ставилася до вокалу, не серйозно працювала, хоча й любила це. Я була лише дитиною і не розуміла, що необхідно вкласти час та сили задля результату. Це більше було для особистого задоволення, для душі, а професійно почала займатися лише півтора року тому. Зараз усе по-іншому, адже я починаю рости і є ще куди розвиватися.

Я не можу назвати себе конкурсною дитиною, адже мені більше подобається бути в ролі артиста, а не конкурсанта. Тому таких виступів було не багато. Два роки тому я спробувала себе на проекті «Голос діти», тоді я не пройшла. Далі поїхала в Буковель на фестиваль «Покоління junior» від продюсерського центру Paradiz Україна, де отримала спецприз. Там мене запросили на конкурс в Ізраїль «Середземне море», де зустрілася з багатьма впливовими людьми в музиці, які мені підказали над чим варто попрацювати, аби розкритися. На тому конкурсі я здобула гран-прі, і далі усе закрутилося, брала участь у конкурсі від музичного каналу «Music Box», де теж стала фіналісткою. Також брала учать у Міжднародному дитячому фестивалі «Paradise Holiday». Відтоді стало все по-іншому, я розвиваюся, як музикант, пишу музику. А пишу я англійською мовою, складно сказати, який це стиль, адже немає аранжування. Є лише кілька демо-версій.

Мене без музики немає. Я займаюся самоосвітою, ходжу на англійську, в школу не ходжу, адже екзамени здаю екстерном. Багато працюю над собою», - розповідає Єлизавета.

Та додає, що наступна ціль - вихід сольного альбому.

«Вершина, до якої я зараз йду – вихід мого сольного альбому. Над цим вже працюю. Не обіцяю, що це буде скоро, але вже маю три демки та багато текстів, імпровізацій, акордів. Коли я це зроблю, то рухатимуся далі, адже хочу знайомитися з цікавими людьми та розвиватися», - завершує розмову Єлизавета.

Підготували Вадим та Анна Панафідіни
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан(Крымчанин) Показати IP 11 Січня 2018 20:51
" ...я балдею, дорогая редакция". Хто небудь зможе пояснити зміст цього шедеврального висловлювання -"... Я СПУСТОШУЮСЯ І НАПОВНЮЮСЯ". Як це зрозуміти?
Дядя до Степан(Крымчанин) Показати IP 11 Січня 2018 23:39
Руському українця ніколи не зрозуміти. Це означає здобуття гармонії шляхом відмови від суєти та життєвого сміття, місце якого займає любов та позитив від слухачів.
Лучанин Показати IP 11 Січня 2018 21:00
Вона неймовірна!!!!!!! Такий душевний, емоційний спів... просто аж дух захоплює!!! Лізочка, хай тобі в усьому щастить)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus