USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.85

На створення садів: на Волині 11 фермерів отримали гранти на суму 32 мільйони

8 Листопада 2023 21:50
Волинь – аграрна область, де виробництвом сільськогосподарської продукції займаються близько тисячі агропідприємств. Лише у 2023 році аграрії Волині сплатили 364 мільйони гривень податків і зборів до місцевих бюджетів.

Тож підтримка держави у воєнний час є необхідною для агропромислової галузі. Про це йшлося під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України йшлось про розвиток аграрної сфери та державної підтримки сільськогосподарських виробників.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, що найбільш успішними державними програмами, в тому числі і для Волині, є кредитування «5-7-9%» та розвиток садів і теплиць в рамках «єРобота».

Читати ще: Гранти на створення теплиць і садів: як їх отримати

«На сьогодні можна отримати від держави, якщо ми говоримо про сад, до 10 мільйонів гривень. Якщо йдеться про теплицю – до 7 мільйонів співфінансування. Дуже важливо, що держава готова давати 70% від вартості проєкту – це взяття ризиків одночасно з підприємцем», – розповів представник міністерства.

Результати по Волинській області на сьогодні: видано 11 грантів на розвиток садів загальною сумою 32 млн грн. Буде закладено 129 гектарів нових садів у різних районах Волині. Щодо вирощування – фокус іде на ягоди, лохину, малину, суницю, смородину. Крім того, садитимуть ліщину, волоський горіх, яблуні тощо. «Досить широкий спектр», – відзначив Тарас Висоцький.

Також волиняни втілюють два гранти на тепличне вирощування зелені та овочів. Такі проєкти важливі для імпортозаміщення відповідної продукції та створення нових робочих місць.

Крім грантів, є програма державного кредитування «5-7-9%». На Волині в рамках програми 583 господарники області залучили понад 2 млрд гривень в цілому.

Читати ще: У селі на Волині вирощують гектари фундука

Кошти на підтримку агросектору за цими програмами закладені у поточному році, і що важливо, передбачені бюджетом наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus