USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На світ чекає «катастрофа поколінь» через закриття шкіл, - ООН

4 Серпня 2020 22:01
Закриття шкіл і вишів через пандемію коронавірусу порушило освітній процес для 1 мільярда студентів і школярів у 160 країнах світу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Також принаймні 40 млн дітей у всьому світі пропустили навчання «в критичний дошкільний рік».

За словами генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша, пандемія коронавірусу призвела до найбільшого порушення освіти в історії. Гуттеріш попередив, що світу загрожує «катастрофа поколінь, яка може розгубити незліченний людський потенціал, підірвати десятиліття прогресу і посилити вкорінену нерівність».

Генсек ООН зазначив, що ще до пандемії світ зіткнувся з «кризою навчання», коли більше ніж 250 млн дітей не відвідували школу, а чверть учнів середніх шкіл у країнах, що розвиваються, кидають школу.

Згідно з глобальним прогнозом ЮНЕСКО і партнерських організацій, існує ризик, що близько 23,8 млн дітей і підлітків від дошкільного до університетського віку з 180 країн світу можуть кинути школу або не мати доступу до школи наступного року через економічні наслідкі пандемії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 4 Серпня 2020 22:17
Що скажете, вірні адепти карантину?
Ноунейм до Народна прокуратура Показати IP 5 Серпня 2020 07:21
Якось побоку
Пан польський Показати IP 5 Серпня 2020 08:52
Українці з вищою освітою більш ліниві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus