USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На татамі, на роботі, у гостях: де зустрілися луцькі молодята, які поєднали долі в день закоханих

14 Лютого 2021 17:58
Про весілля в день закоханих, напевно, мріють всі, у кого в серці живе найпрекрасніше почуття. Адже це так романтично – виголосити урочисті обітниці саме в день святого Валентина. Цьогоріч 14 лютого припало на неділю, і в Луцькому міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану радо вітають тих, хто сьогодні стає на рушничок щастя.

«Сьогодні в нас реєструють шлюб 17 пар, чотири з них скористалися послугою «Шлюб за добу», – розповіла начальниця Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тамара Калинович. – А ще чотири молоді сім’ї святкуватимуть у нас сьогодні шкіряне весілля – третю річницю шлюбу. Вони реєстрували шлюб 14 лютого 2018 року. Це був перший рік, коли Міністерство юстиції розпочало акцію з нагоди дня святого Валентина «Кохання поза часом». Тоді в нас був шикарний бал».
Пані Тамара додає: на жаль, пандемія внесла чимало коректив у їхню роботу. Порівняно з іншими роками, реєстрацій шлюбів значно менше через те, що молодятам важче спланувати бенкет. Крім того, весілля стали камернішими, адже треба дотримуватися карантинних правил.

Утім в Луцькому РАЦСі роблять усе, аби молодята сповна відчули радість від особливого дня у житті. Як і годиться, шлюби реєструють в урочистій атмосфері. Неабиякого шарму події додає музичний супровід у виконанні талановитих музикантів. І, звісно, як же обійтися без фотозон? Їх тут кілька, аби молодята мали змогу обрати для себе ту, яка їм найбільше пасує.
За традицією, мами наречених стелять дітям під ноги рушники щастя, а тати тим часом розчулено втирають очі. Молодята п’ють вино зі спільного келиха та частуються хлібом із медом – аби таким самим було подружнє життя.
Від романтичної історії Івана й Ірини Кузьміних направду перехоплює подих. І приказка «Хто чубиться, той любиться» – якраз про них. А річ у тім, що сьогоднішні молодята познайомилися в секції рукопашного бою.
«Коли вперше побачив Іру на тренуванні, одразу збагнув, що вона – моя доля, – щасливо усміхається Іван. – А в першому спарингу переконався у цьому на сто відсотків».

Через кілька тренувань хлопець наважився запросити Ірину на побачення.

«Це було 16 червня 2019 року, на Трійцю, – достеменно пам’ятає дату. – А далі нас закрутив вихор почуттів».

Освідчився коханій Іван на Покрову – 14 жовтня минулого року. Спочатку наречені думали весілля призначити на 4 лютого – цього дня одружувалися Іванові батьки.
«Ми хотіли, щоб це була неділя. Дивимося – 14 лютого. Це ж ідеальна дата! Символічно, романтично й незабутньо», – кажуть закохані.

Новоспечене подружжя Павло та Владислава Каращуки, закохано дивлячись в очі одне одному, пригадують: доля звела їх на святі у спільних друзів.
«Ми зустрілися поглядами й між нами заіскрило – саме так, як описують у любовних романах, – ділиться Павло. – Ця іскра впала кожному з нас у серце. І почала розгоратися».

Певний час після зустрічі Павло та Владислава не бачилися, бо не знали, як одне одного знайти. Але в пригоді стали соцмережі.

«Тоді вже у нас були і побачення, і красиві прогулянки, і романтичні вечірні чаювання, – усміхаються закохані. – Так ми плекали свою любов».
Молодята вирішили побратися саме в день святого Валентина, аби дата весілля запам’яталася на все життя. Кажуть, їм дуже пощастило, що знайшовся цього дня вільний час у РАЦСі.

Юрій та Олена Вавруки в один голос кажуть: познайомилися завдяки роботі.
«Разом працювали десь із рік. І якось так сталося, сам не знаю як, що збагнув: це та жінка, з якою хочу прожити життя. Ми стали зустрічатися, потім вирішили побратися», – усміхається Юрій.

Молодята запланували зареєструвати шлюб саме 14 лютого, бо вважають цю дату дуже символічною.
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх молодят та зичить їм незгасної любові й багато-багато щасливих літ у щасті, благополуччі й при здоров’ї!

Текст Оксани ГОЛОВІЙ, фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
приймак Показати IP 14 Лютого 2021 18:54
Дівчата всі красиві, лагідні, ласкаві... А, ось, де погані дружини беруться? Загадка...
ABC до приймак Показати IP 14 Лютого 2021 19:57
Демо-режим. А після одруження все змінюється із точністю до навпаки. Статистика не обманює - 67% пар розлучаються.
:) Показати IP 14 Лютого 2021 20:29
Там само де й погані чловіки)
ветфельдшер Показати IP 15 Лютого 2021 08:59
До тла знищений інститут сімї. Відсутня відповідальність за дітей, за їх майбутнє.
Читач до ветфельдшер Показати IP 15 Лютого 2021 14:37
Бо живуть патріархальним укладом - що за рушнички? вишиванки? весілля на 300 осіб?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus