USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Театральному майдані у Луцьку запрацював болард

9 Липня 2020 11:32
У Луцьку на Театральному майдані з боку вулиці Градний Узвіз, поблизу WINETIME запрацював болард для обмеження в‘їзду автомобільного транспорту.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив радник міського голови Ігор Поліщук.

«Нарешті лучани, проходячи повз Театральний майдан, можуть бути спокійними, не оглядатися та не переживати, що якесь з припаркованих авто може на них наїхати», – йдеться у дописі.
Як повідомлялося раніше, через надмірну кількість автомобілів, припаркованих поруч з Театральним майданом біля магазину WineTime та між Палацом культури м. Луцька та Волинським облмуздрамтеатром, встановлять болард.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фіма Показати IP 9 Липня 2020 12:09
Цікаво, хоч неділю поробить....?????
Олег Показати IP 9 Липня 2020 13:09
Ну і де той болард на фото?
Наталка до Олег Показати IP 9 Липня 2020 15:56
Інфа із Інтернета: вуличні стовпчики називаються болардами, вони слугують елементами, що відгороджують пішохідні зони та тротуари від автомобілів – не дають змогу пересуватися тротуарами та паркуватися на них. Цю роль вони виконують з XVIII століття – першими болардами в Англії були старі гармати, які частково заривали у землю, щоб карети та підводи не наїжджали на людей на вулицях. До того у цих невисоких металевих стовпів було інше призначення – ще з античних часів їх використовували для швартовки кораблів, а пізніше римляни почали відмічати болардами відстані на своїх відомих дорогах. З поширенням автомобілів, боларди стали невід’ємною частиною організації міського простору. Можна встановити в центрі міста достатньо болардів, які б не дозволяли автівкам паркуватись на тротуарах та пішохідних зонах. Через це пройшли всі європейські міста: у Будапешті, Стамбулі, Празі й Варшаві боларди допомагають знижувати швидкість руху автівок в центрі та дають право пішоходам вільно користуватись виділеними для них смугами. Головне, не зробити так, як у Москві. Там боларди встановили централізовано за великі кошти, а потім, із приходом зими їх демонтували. Теж за великі кошти. Офіційна причина – вони ускладнюють прибирання снігу. Але по факту – це просто корупційна схема, яка ще раз доводить, що у багатьох пострадянських містах мало опікуються пішоходами. Боларди є важливим елементом сучасних пріорітетів для транспортних засобів у місті: найголовнішим у міському просторі є пішохід, потів – велосипедист, громадський транспорт, автівка, що рухається і, нарешті, – припаркована автівка. В Києві ж існує суттєвий дисбаланс – простір в центрі переповнений саме автомобілями, що стоять. Щоб раціонально використовувати відгороджувальні стовпчики, їх потрібно ставити на такій відстані, аби між ними не проїхала автівка, але зміг вільно пересуватися велосипед чи інвалідний візок. Встановлення болардів також дозволить знизити бордюри, які виконують функцію віділення проїжджої частини від пішоходної, але є незручними для маломобільних груп населення.
ого Показати IP 9 Липня 2020 21:10
ого! ТО ОПШЕ! ТО МИ ВЖЕ ЇВРОПИСЬКО!!!!!!!!
1111 Показати IP 10 Липня 2020 08:43
Тепер автостоянка перемістилася на подвір'я Лесі Українки. Запрошую "мудрих" керівників міста у двір Лесі Українки 56 ... нехай подивляться що наробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus