USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На технічні неполадки наклався людський фактор: встановили причини катастрофи біля Чугуєва

23 Жовтня 2020 15:53
Урядова комісія з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш у Чугуєві свою роботу майже завершила і готова відзвітувати на наступному засіданні Уряду.

Про це сказав на пресконференції в Укрінформі віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Урядова комісія свою роботу майже завершила. І з погодження керівництва уряду комісія здійснить свою доповідь на наступному тижні на засіданні Уряду», – сказав він. Уруський підкреслив, що причини з’ясовані. «Комісія встановила причини: на технічні неполадки, які мали місце в даному випадку, наклався людський фактор. Плюс системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки», – сказав він.

Уруський водночас додав, що комісія Міноборони працюватиме ще місяць.

Він також повідомив, що всі організаційні заходи були здійснені – це і поховання, і виплати компенсацій курсантам. «Мова йде лише про курсантів. Стосовно екіпажу рішення буде прийматись після того, як комісія встановить всі причини катастрофи», – сказав він.

Нагадаємо, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чесний прапорщик Показати IP 23 Жовтня 2020 18:34
Син генерала вам не хто небудь, а майбутній генерал.
Хм Показати IP 23 Жовтня 2020 22:06
Людський фактор однозначно наклався, проте треба не забувати, що можливість навчатись пілотам теж обмежена. Не вистачає палива, не маємо нормальних літаків і тд. Бачимо лише наслідки, а в корінь проблем не виникаємо
До ХМ Показати IP 24 Жовтня 2020 13:41
Чого це не вистачає палива чи ще чогось ви гляньте на обороний бюджет починаючи з 2015 року.Чи приїдьте у Володимер і подивіться як роблять євроремонти казарм ,будівель і т.д.Чи можливо на євроремонти гроші а на керосин немає то таке тоже може бути і тільки у нас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus