USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Все відбувалося, як в комп’ютерний грі». Курсант, який вижив в авіакатастрофі, розказав про трагедію

26 Вересня 2020 16:38
20-річний Вячеслав Злочевський, який єдиний серед 27 людей вижив у катастрофі військового літака Ан-26 та був шпиталізований до військового госпіталя у Харкові, розповів, що пам’ятає про трагедію.

Про це повідомляє Новое время.

26 вересня його відвідали президент України Володимир Зеленський та голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

«Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували запитаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як в комп’ютерний грі, що він, коли отямився, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував вчора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер», – розповів Кучер.

Повідомляється, що за уточненими даними, курсант не вистрибував з літака, а вижив під час падіння всередині.

«Він всього не пам’ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того, як він прийшов в себе, він покинув уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум’я на своєму колезі», – зазначив Кучер.

Зеленський також прокоментував зустріч із Вячеславом Злочевським у своєму Telegram-каналі.
«20-річний В’ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. [...] Вірю, що цей другий шанс був подарований тобі недарма, В’ячеславе. Україна пишається тобою! Сил тобі пережити й оговтатися від тієї страшної ночі», – йдеться у повідомленні.

Військовий літак Ан-26 розбився 25 вересня близько 20:50 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку.

На борту були 27 осіб: офіцери та курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені І. Кожедуба, вони виконували навчально-тренувальний політ.

У суботу, 26 вересня, в Україні оголосили днем жалоби за загиблими.

В авіакатастрофі загинув військовий з луцької авіабригади та уродженець Любомля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 26 Вересня 2020 17:57
З 2016 року в країні не побудовано жодного серійного літака. У радянські часи щороку тільки на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві та державному підприємстві "Київський авіаційний завод "Авіант", який нині входить до складу ДП "Антонов", випускалося близько 200 літаків. Проте, у 2018 році ратифікували угоду про отримання величезного кредиту від Франції на закупівлю її вертольотів, то замість того, щоб розвивати свою галузь. От і весь патриотизм
сирожа з майдана пат Показати IP 26 Вересня 2020 21:11
головне що за Зеленого шмигаля ходить його Мендель пендель Зелений муму переживае що скоро буде сидити в Тюрязи а европа послала Зе на *****каже иди ти в мендель и тримай пендель у луцьку впав Дуб в Харкови самолет Зе проклятий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus