USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На території онкодиспансеру у Луцьку зведуть храм

10 Грудня 2014 12:24
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин заснування храму й поставлення хреста на території обласного онкологічного диспансеру (вулиця Тимірязєва, 1). Нову церкву будуватимуть на честь великомученика і цілителя Пантелеймона. Тут молитимуться не лише медперсонал і пацієнти цього закладу, але й сусідньої обласної лікарні «Хоспіс».

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

У богослужінні, зокрема, взяли участь міський декан протоієрей Михайло Онищук, капелан і настоятель парафії священик Ігор Яцюра, головні лікарі Орест Андрусенко й Володимир Бачинський.

Говорячи у проповіді про початок спорудження нової святині, владика нагадав слова із Псалтиря: «Камінь, що занедбали будівничі, став в основу (наріжним каменем). Від Господа це сталося, і дивне воно в очах наших» (Пс. 117:22–23). Те, що вчора здавалося неактуальним чи непотрібним, сьогодні є очевидною необхідністю та стає історичним фактом. Проте воно може бути дивне лише в наших очах, а не для Божого провидіння.

Бо ж, зі слів високопреосвященного, храм будується для життя людини, для її блага і користі. Чим більше буде Божих домів, тим більше Господь чутиме людину і благословлятиме.
Архіпастир також зазначив, що душу не можна обмежувати у спілкуванні зі Всевишнім. І молитися, звичайно, треба не тільки тоді, коли важко захворів або зіткнувся з іншими серйозними проблемами. «Краще молитися, коли ти здоровий, коли ти повен сил, енергії, планів і приходиш до храму просити: «Господи, не попусти тяжким випробуванням...» Бігаєш – і в дев’яносто років ще не задихаєшся. Бо ж можна й у двадцять вже задишку мати», – підкреслив митрополит.

Духовенство Церкви не один рік опікується цими закладами. У хоспісі, наприклад, діє каплиця, богослужіння з якої мають можливість слухати навіть важкохворі у палатах. А храм біля онкодиспансеру не тільки благотворно впливатиме на лікарів і пацієнтів. Пожвавиться духовне життя всього мікрорайону, - впевнені учасники богослужіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Говарла Показати IP 10 Грудня 2014 12:31
Скільки бажаючих заробити на чужій біді - в диспансері люди віддають останню копійку, заради життя, так ще й попи вирішили підзаробити...
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2014 12:36
Краще б на АТО гроші перерахували.
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 12:39
коментар було видалено
Ваня Показати IP 10 Грудня 2014 13:21
Для чого цей храм. Умираючі будуть ходити молитися, чи може лікарі будуть гріхи здавати за хабарі, які беруть.раще б зробили процедури цим бідним людям безоплатно, а не давати заробляти попам,бо ж там буде все платно.
666 Показати IP 10 Грудня 2014 13:57
А попи голодають, як я подивлюсь
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 16:51
Це добре як на мене. Правда там пише, вже є капличка, то можливо достатньо було б і її. Як не прикро, але люди там лежать не з простими хворобами, і багато хочуть помолитись, посповідатись, можливо востаннє. То храм в дворі - дуже добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus