USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На території «Проліску» алкоголь продавали незаконно, - ДФС

19 Жовтня 2016 21:23
Державна фіскальна служба перевірила, чи законно в санаторієві матері і дитини «Пролісок» торгували алкоголем. З’ясовується, на території лікувального закладу спиртне можна було придбати в ресторані, у фіто-барі (який зачинили після оприлюднення факту торгівлі) та ще й в магазині, де торгував підприємець без відповідних дозволів.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань законності Громадської ради при Волинській ОДА сьогодні, 19 жовтня.

Нагадаємо, настоянку на спиртовій основі, міцністю не менше 40%, яка не має акцизної марки, можна придбати у фіто-барі санаторію «Пролісок». 200 грамів такого задоволення в оздоровчому закладі коштує 77 гривень. Так, під час 8 сесії Волинської обласної ради 12 жовтня голова облради Ігор Палиця звернув увагу на неодноразові факти отруєння контрафактним алкоголем в області. Та повідомив, що у санаторії «Пролісок» без акцизних марок продають настоянки міцністю 50%. На етикетках напоїв є логотип «Санаторій матері і дитини «Пролісок». «Це для кого: для матері, чи для дитини?!» - поцікавився голова облради і попросив контролюючі служби звернути на це увагу.

А з проханням розібратися в ситуації, яка склалася навколо комунального закладу, до Громадської ради при ОДА звернувся депутат облради Володимир Кучер. Також на адресу Громадської ради надійшли звернення спілок ветеранів АТО та ветеранів Афганістану. Тож ця ситуація стала предметом розгляду членів комісії Громадської ради.
Начальник управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова розповіла членам комісії, що того ж дня, коли в сесійній залі прозвучало прохання перевірити факти продажу алкоголю в санаторії, фахівці Державної фіскальної служби здійснили перевірку комунального закладу. Коли приїхали «фіскали», фіто-бар санаторію, де торгували «власним продуктом», продемонстрованим у сесійній залі, був взагалі зачинений. Зачинений він і досі, каже вона.

«Після того, як надійшов дзвінок із заявою про проведення перевірки, ми з Устилугу за 2 години уже були в Грем’ячому. За цей час був готовий і наказ, і направлення. Коли ми приїхали, всі почали закриватися, фіто-бар вже був зачинений, бо ми приїхали о 17 годині, а, згідно із розпорядком, він працює до 15-ї. І вчора, до слова, він теж був зачинений. Зараз Касарда (Валентина Касарда – очільниця санаторію та депутат облради) скаже, що на неї «бочку котять». Чеку про купівлю немає і довести нічим. По-правильному, треба було після купівлі товару викликати фіскалів, щоб вони прибули одразу на місце. Тоді б «Проліску» грозив штраф у розмірі 85 тисяч за несанкціоноване виробництво. А тепер довести реалізацію у фіто-барі санаторію важко», - пояснила Наталія Єлова.
З її слів, у фіто-барі санаторію можуть продаватися лікувальні чаї, настоянки, лікувальні витяжки. Алкоголю там не повинно бути, тим більше «власного виробництва». Що ж до самих настоянок, то, згідно з експертизою, міцність цього напою – 35%, на етикетці не вказано виробника, немає даних про ліцензію і подібне. Що це за сумнівні настоянки з етикеткою «Проліску» – незрозуміло.

«Коли Касарда прийшла до нас, їй пояснили, що ввести це в законне поле можна двома шляхами: оформити ліцензію на виготовлення алкогольних напоїв, що їм не дадуть, бо вони лікувальний заклад, або ж збирати лікувальні трави, оформити договір з підприємством «Житомирліки», щоб вони на основі трав санаторію виготовляли спиртові витяжки», - провадила Єлова.

Крім того, у той же день перевірки фіскали виявили низку порушень. Зокрема, на території санаторію в орендованому приміщенні працює магазин. Підприємець, який там торгує, також не мав права продавати алкогольні напої.

У цьому магазині фіскали вилучили 54 пляшки медової настоянки, виробленої місцевими медоварами (як пише на етикетці). Цього горе-підприємця, який орендує приміщення в санаторії, оштрафують мінімум на 17 тисяч гривень. Адже в нього немає відповідної ліцензії, він працює на єдиному податку (а мав би працювати на загальному), приміщення не відповідає чинним законодавчим нормам.
Також в санаторії фіскали виявили порушення у ресторані санаторію. Згідно з чинним законодавством, у ресторанах мають право торгувати алкогольними напоями. Але там накладних на ці напої не знайшли, були порушення з веденням каси, не видавалися чеки. Тож ресторан санаторію теж оштрафують за порушення.

Урешті, члени комісії вирішили рекомендувати голові Громадської ради запросити на розширене засідання ради представників дирекції санаторію, податкової міліції, Нацполіції, Держпродспоживслужби, управління охорони здоров’я. Також члени Громадської ради проситимуть начальника обласного управління охорони здоров’я пояснити правомірність використання алкогольних настоянок у лікувальному процесі, як це пояснювала Валентина Касарда. Крім того, члени комісії радять голові облради розірвати договір оренди з недобросовісним підприємцем, який торгував алкоголем, та розірвати контракт з Валентиною Касардою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
? Показати IP 19 Жовтня 2016 21:48
Правільно написали ,не в санаторію,"а на території санаторію"пролісок",то винний арендатор магазину який щось продавав не законне та фіскали які своєчасно не виявили порушення...
розсудливість Показати IP 19 Жовтня 2016 21:58
РІК тому все було прекрасно!!!!! КОму не догодила Касарда? Наготове уже "керовніки"" знайшлись!!!
у Показати IP 19 Жовтня 2016 21:58
Володимері торгують майже біля КПП військової частини і Палиці з Серватовичем не заважає.
Комедіянти Показати IP 19 Жовтня 2016 22:06
"А з проханням розібратися в ситуації, яка склалася навколо комунального закладу, до Громадської ради при ОДА звернувся депутат облради Володимир Кучер". А не здається вам фарсом, що депутат - одноосібний, законний і повноправний представник громади, наділений, як посадова особа усією повнотою законних повноважень, звертається до бутафорської "громадської ради" розбиратися в ситуації?
комедiя Показати IP 19 Жовтня 2016 22:24
ДфС може вилучити, вкрасти i продати в iнший санаторiй, поки два брата акробата з Ковеля гирикович i павлючик на чолi нiчого не змiниться.
видпочиваюча Показати IP 19 Жовтня 2016 22:51
Як не соромно в секундиі забути яку красу Касарда навела в санаторіі Чистота порядок все в квітах кухня прекрасна лікувальна база супер Чому ви влпда закривае те очі на безлад запущеність в санаторіі Лісова пісня? Майте совість
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2016 22:53
Санаторій " Пролісок " - класний!!!! І це зробила Касарда. !!!! Молодець! А що в санаторій люди їдуть тільки лікуватись? Чи може їм і алкоголь , приготовлений медоварами, пригодиться. А що медоварам вже треба ліцензію? В місті в медовій хаті все можна купити - і не виникає питання чи контрфактний цей товар чи ні. Реально треба. місце Касарди- тому і закручений оцей весь фарс.... А вона. все одно супер....!!!!!!!!
Слова працівників Показати IP 19 Жовтня 2016 23:37
А працівникам нема різниці,хто буде їми керувати.Зразу зрозуміло що її місце хоче хтось собі забрати,адже там прибильно працювати,можна добре заробити.Працівникі получають зарплату по 1500 грн,А сама по 15000.І ще вся сім'я буде забезпечена...
Рольові ігри Показати IP 19 Жовтня 2016 23:50
Яким терміном можна означити ефективність подібної квазідемократії.Чи демагогії?Що вирішили?Та нічого! Рекомендувати.Щоки колективно понадували ото й уся результативність.От якби депутат Кучер напряму письмово звернувся до Голови ОДА Гунчика, а той в свою чергу скликав офіційну нараду силовиків, фіскалів, охороноздоровців, продспоживачів з конкретним розбором "польотів", то на виході щось би мали уже.Офіційне.А так - просини/запросини.І що цікаво, ще самі члени Громадської ради не мають поняття чи законно, чи незаконно використовуються алкогольні настоянки, бо вкотре проситимуть начальника обласного управління охорони здоров’я це пояснити, втім уже хутенько радять голові облради розірвати договір оренди підприємцем, який торгував алкоголем, та розірвати контракт з Валентиною Касардою.Винуватий, не винуватий, а карати завжди готові!
ліс Показати IP 20 Жовтня 2016 09:00
а ви візміть рущинського на роботу, як лісова пісня і все буде добре воно допоможе...
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2016 10:18
все те саме що при минулій владі
1111 Показати IP 20 Жовтня 2016 13:24
Єлова - "Берегине" ти наша! Знов на плаву......
Вітя Показати IP 20 Жовтня 2016 16:41
Я як побачив ту берегиню, то злякався, і гроші не допомагають, страшно дивитись, що в неї з лицем? А так Яника прославляла, пенсіонерка наша!
Харитя Показати IP 20 Жовтня 2016 22:15
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus