USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На території садочків у Луцьку розмістять компостери для органічних відходів

20 Січня 2021 10:27
У цілому на природоохоронні заходи Луцька міська територіальна громада цього року витратить 1,4 мільйона гривень.

Про це йшлося 20 січня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення Про перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади у 2021 році.

Як розповіла керівниця відділу екології Оксана Лисак, міський фонд охорони навколишнього природного середовища формується, зокрема, за рахунок коштів, що надходять від сплати екологічного податку. За прогнозами, цього року надходження фонду складуть 1,4 мільйона гривень.

Ці кошти планують спрямувати на заходи в галузі поводження з відходами (250 тисяч гривень); на охорону та догляд за водними ресурсами (500 тисяч гривень); на збереження природно-заповідного фонду (140 тисяч гривень); на озеленення та догляд за зеленими насадженнями (150 тисяч гривень); на моніторинг за станом довкілля, створення та обслуговування автоматизованих інформаційних систем (220 тисяч гривень); на проведення заходів з пропаганди охорони навколишнього природного середовища (90 тисяч гривень); на організацію проведення оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки документів державного планування (50 тисяч гривень).

Оксана Лисак уточнила, що цього року кошти спрямують на утилізацію люмінесцентних ламп, батарейок, термометрів, виготовлення п’яти комплектів для збору такого виду відходів, які розмістять на території прилеглих громад, придбання компостерів для відсортованої органіки (25 компостерів встановлять на території садочків), очищення прибережної смуги річки Сапалаївки, зокрема від порослі та сміття, очищення від надмірної водної рослинності каналів у центральному парку та річок Жидичинської сільської громади, зариблення водойм, виготовлення документів на пам’ятки, розміщені на приєднаних до Луцька територіях, розроблення схеми екологічної мережі, придбання кормів для тварин із Червоної книги, які мешкають у зоопарку, придбання саджанців, видалення аварійних насаджень тощо.

Вона наголосила, що, наприклад, із пам’яток у приєднаних громадах відповідні документи має тільки одна з 18.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus