USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На території центру позашкільної освіти в Луцьку зробили наливайку

24 Липня 2023 21:12
Громадська організація «Футбольний клуб «Адреналін» ще у 2015 році взяла в оренду в облради площу з чашею басейну. Облаштувала там футбольне поле для дітей. Але в результаті місце перетворилося в наливайку з літньою терасою.

Забила на сполох керівниця комунального закладу науково-технічної творчості, на балансі якого перебуває ця територія. Бо ж здійснювати будь-яку торгівлю, а тим паче продавати алкогольні напої на території навчального закладу заборонено. На місце прибули представники майнового відділу адміністрації, секретар майнової комісії та поліція, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Вікна керівниці КЗ «Центр позашкільної освіти» Волинської обласної ради виходять на футбольне поле та літню терасу поруч. Територію у 2015 році з легкої руки тодішнього очільника Волинської обласної ради Валентина Вітра віддали на 49 років в оренду ГО «Адреналін». Ціна місячної плати такого місця в понад тисячу метрів квадратних на вулиці Чорновола в Луцьку символічна.

Тут нові господарі на місці чаші басейну облаштували футбольне поле для дітей. Після цього взялися в приміщенні поруч добудовувати другий поверх, який здають під танцювальний клас. Потім облаштували кафе. Згодом заходилися обладнувати літню терасу на території, яка взагалі не входить у договір оренди й належить центру позашкільної освіти.

Та найбільше обурило керівницю центру те, що орендар почав проводити на їхній території комерційну діяльність, і приміщення, де мали бути, наприклад, роздягальні, перетворилося в бар, та ще й із терасою, де продають алкоголь.

«Особами було захвачено територію, яка не є зданою в оренду. Вона є на балансі Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради. Вони облаштували літню терасу і здійснюють продаж алкогольних напоїв. Мною було їх попереджено ще торік, що вони не мають права цього робити, тому що це є наша територія, відповідальність за яку ми несемо», – розповіла керівниця центру науково-технічної творчості Оксана Філіпчук.

Як зазначила вона, була свідком того, що алкоголь тут розпивали навіть неповнолітні.

Оскільки орендар не звертав уваги на багаточисельні зауваження керівниці, то вона була змушена викликати на місце працівників майнового відділу обласної адміністрації та секретаря майнової комісії обласної ради.

Вони, своєю чергою, аби перевірити слова керівниці, спробували на літній терасі придбати алкоголь. І їм це вдалося. Щоправда, в чеку зазначено ФОП, який не має права тут працювати, оскільки, як повідомив секретар майнової комісії облради, жодну суборенду облрада не погоджувала.

«Нам продали алкоголь. До того ж, ця територія, не здана в оренду, є територією освітнього закладу. Продаж будь-яких алкогольних напоїв заборонений. Здійснення передачі майна в суборенду також заборонено», – сказав секретар майнової комісії Волинської обласної ради Юрій Харченко.

На місце одразу викликали поліцію, аби зафіксувати факти продажу міцних напоїв.

Цікаво, що Оксана Філіпчук у куточку споживача навіть знайшла ліцензію на продаж алкоголю, щоправда, на інше прізвище, аніж зазначено в чеку (ФОП Танський Віталій Олександрович). Її тихенько зняли й заховали до приїзду правоохоронців.

«Представниками ГО «Адреналін» не було надано ніяких документів, на підставі чого здійснюють тут свою підприємницьку діяльність Мазуренко І. А. і той попередній чоловік, що працює в них барменом. Він також тут працює як ФОП», – сказала Оксана Філіпчук.
У заступника президента громадської організації на все є свої тлумачення. Появу літньої тераси він пояснює тим, що це зробили для зручності батьків, яким потрібно десь очікувати на дітей, що прийшли сюди займатися. В тому що зробили це на території, яка їм не належить, теж не бачить нічого поганого. Мовляв, такий благоустрій зробили на комунальній території, не взявши ані копійки з балансоутримувача й обласної ради. А щодо того, що там розпивають алкоголь, то роблять це ж культурно.

«Щоб нам якось виживати… Діти дають певні членські внески. Цих внесків не вистачає. Відповідно, аби оплачувати комунальні послуги, інші видатки, ми зробили кафетерій. Те, що десь там розпивали, то вони культурно розпивали, – зазначив орендар Леонід Климчук. – А де дітям купити морозиво, воду, кекс?»

Як зауважила Оксана Філіпчук, окрім продажу алкоголю та здачі приміщення без погодження з облрадою, тут виявили ще низку порушень.

«Тут є територія не в оренді. Вона є територією Центру позашкільної освіти. Ці особи тут зробили парковку. Тут постійно стоять автомобілі. Вони цю територію не орендують, а просто ставлять автомобілі», – додала вона.

Нині поліція цей факт внесла до єдиного журналу заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Триває перевірка.

Як повідомив секретар майнової комісії облради, цю ситуацію винесуть для обговорення на засідання. За такі витівки орендарю загрожує розірвання договору оренди. Однак останнє слово таки за судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Юрій Миколайович Показати IP 24 Липня 2023 21:47
Ну якийсь той орендар не обізнаний моргнув би тій деректрисі оком запросив би на каву з конячком
Ірина Показати IP 24 Липня 2023 23:33
Живу поряд, до війни , це був жах, особливо літом! Цілу ніч пʼяні відвідувачі ,горланили пісні, мати, бійки …. І це все під вікнами будинку , літом ,коли відчинені вікна , це наче у тебе в квартирі .
123 до Ірина Показати IP 25 Липня 2023 07:43
Змни квартиру і успагойся)
Ірина до 123 Показати IP 25 Липня 2023 14:50
Зміни мозок. Протверезій та узбагойся!
Ех Показати IP 24 Липня 2023 23:39
Льоня, Льоня. Під монастир тебе ведуть і білі рученькі твої господарі. Мало тобі було місяця СІЗО. Значить ще раз сядеш
Просто Показати IP 25 Липня 2023 08:45
Думаю центр буде мати нового керівника, бо в цеї зараз начнуться всілякі недоліки в роботі з'являтись....
Андрій Показати IP 25 Липня 2023 09:18
а наливайки луцького депутата ігора куріліна акцент повсюди і на кожному кроці очі не муляють?
Василь Показати IP 25 Липня 2023 10:17
Як все знайомо. Незаконні захоплення процвітають у Луцьку. І це ж чиясь тиха згода. Напевно, не безплатна. Підвал-укриття у нашому ОСББ "АРГО", що на проспекті Соборності, 24 теж тихо незаконно захопили. І нікому немає до цього справи. Де правда і закони?
Саша до андрій. Показати IP 26 Липня 2023 08:12
Шановний андрій, Курілін Ігор пишеться з великої букви, так як це прізвище та ім'я. А акцент, то є магазин, а неналивайка і з документами там все гаразд!!!
до сашка до Саша до андрій. Показати IP 26 Липня 2023 13:30
Алкоголь такої самої сумнівної якості, що й в наливайках! А ти д.пу депутату облизуєш за покликом серця чи маєш в тих наливайках ''акцент'' зацікавленість?
Лучанин Показати IP 26 Липня 2023 08:40
А для чого тоді центр позашкільної освіти перекрив прохід поряд з цим коритом (стадіоном)? Думаю для того, щоб не заважати веденню бізнесу наливайки. Діти на гуртки мусять йти поряд з проїжджою частиною, як каже луцька влада через небажання відкрити прохід керівником ЦНТТУМ. Шановна керівниця, відкрийте прохід, покажіть як ви піклуєтесь про діток, які займаються у вашому центрі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus