USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Як Центр позашкільної освіти Волині готується до 1 вересня

26 Серпня 2023 15:37
Голова Волиньради Григорій Недопад проінспектував хід підготовки обласного комунального закладу Центр позашкільної освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Очільниця установи, депутатка обласної ради Оксана Філіпчук розповіла про роботи із заміни старої руберойдової покрівлі на мембранну.

«Цей дах якісно не ремонтувався з 1989 року, руберойд весь покришився, покрівля протікала і була в аварійному стані. Тому ми вирішили виготовити проєктно-кошторисну документацію на ремонт даху навчального корпусу та розпочати ці роботи», – зазначила вона.

За сприяння керівництва обласної ради та ОВА на поточний ремонт даху з обласного бюджету було виділено 1,5 млн грн.

«Сьогодні ми на власні очі переконались, що роботи виконуються якісно та своєчасно. Наразі триває завершальний етап. В нашій комунальній установі ще по старих проєктах було змонтовано внутрішнє водовідведення, дощові води підмивали старі труби, і по цілих стояках в аудиторіях почали руйнуватися стіни, тому проєктантами було прийнято, на мою думку, правильне рішення вивести зливову систему на вулицю», – зауважив голова обласної ради Григорій Недопад.
«За тендером у нас працює технічний нагляд, ми його винайняли за власні кошти, щоб контролювати виконання робіт, а також запросили кошторисника, який оцінює їх точну вартість. Усі роботи плануємо завершити до початку нового навчального року. 15 вересня у нас розпочнеться освітній процес, і заклад має бути готовий на сто відсотків», – додала Оксана Філіпчук.
Вона також розповіла, що реконструкція даху потягнула за собою й низку внутрішніх робіт. Тут паралельно здійснюють ремонт стель, які були затоплені водою.

«Цьогоріч ми своїми силами, коштами спецфонду, виконуємо чимало поточних ремонтів у навчальних класах та аудиторіях. Окрім стелі, замінюємо електропроводку, шпаклюємо стіни, перекладаємо стару підлогу. Деякі приміщення видозмінюємо і осучаснюємо. Все власними силами, майстрів не наймаємо, купуємо тільки будматеріали», – наголосила вона.

Читати ще: В Україні 63% громадян не підтримують дистанційне навчання

Оксана Філіпчук також озвучила ще одну нагальну проблему: «Ще у нас гостро стоїть питання виділення коштів з обласного бюджету на перекриття старої руберойдної покрівлі над автомодельною лабораторією з гаражами, адже там теж критична ситуація. На все про все нам необхідно понад пів мільйона гривень. Відповідні листи ми уже адресували очільникам ОВА та обласної ради».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus