USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На тракторі з першого класу. Як на луцькому підприємстві живе і працює тракторист

2 Лютого 2021 15:24
Тракторист комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька» ось уже пів року живе на роботі. Чоловік не має змоги щодня їздити додому. Тому керівництво облаштувало йому тимчасове місце проживання просто на підприємстві.

Директор підприємства Богдан Феденчук наголошує, що нині трактористи на вагу золота. Знайти у Луцьку людину, яка згодилася б працювати на тракторі, дійсно складно. Та й за ті гроші, які пропонують за таку роботу, мало хто погоджується працювати, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Тракторист Юрій Ничипорук працює на підприємстві понад рік. За кермом уже майже двадцять років. Свою роботу любить, а таке захоплення отримав у спадок від батька. Пригадує, як все дитинство провів за кермом чотириколісного на руках у тата.
«Закінчив училище – Берестечківське ПТУ №27, навчався там три роки, в трактористи пішов. У мене батько тракторист, і я з дитинства на тракторі, – розповідає Юрій Ничипорук. – Я трактором керую з першого класу. То так нормально було, що я їду трактором, ніхто уваги на те не звертав».

Читати ще: У Луцьку через складні життєві обставини тракторист мешкає на території підприємства

Робочий день тракториста Юрія Ничипорука починається о восьмій ранку й закінчується о шостій вечора. Щодня їздити додому не має можливості, тому вимушений лишатися на ніч на роботі.

«Тракториста взагалі тяжко знайти. Знайти тракториста в межах міста Луцька проблематично, тому треба шукати якусь альтернативу, чимось їх заохочувати, щоб вони у нас працювали», – пояснює директор КП «Парки та сквери м. Луцька» Богдан Феденчук.

Тож за три останні роки на підприємство закупили нову техніку, яка необхідна для догляду за міськими парками та скверами. Бо ж територія міста велика, і лише людськими руками не впоратися. Аби розчищати хащі, придбали мульчер, а згодом ще два трактори, косарки та навіть трактор для чищення снігу.

«Дякуючи нашому міському голові, він до нас з розумінням віднісся, як правильно це все зробити. І на даний час за три роки підприємство, можна сказати, потихенько встає з колін, – зазначає Богдан Феденчук. – Обновили дуже добре автопарк, техніку, якою треба обслуговувати парк».

Читати ще: Відреставровані мости, нові лавки та сучасна атракція: як змінювались парки та сквери Луцька. Фото

Цього року на розвиток комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька» з міського бюджету виділили 6 млн грн.

Очільник Луцької громади Ігор Поліщук зауважує: ще у 2017 році підприємство не мало необхідної техніки, а та що була, зносилася і не відповідала сучасним потребам.

«Робочих було кілька косарок, декілька мотокос або тримерів. Радикально оновилася база підприємства, придбані нові трактори, придбане нове обладнання для здійснення догляду за парками й скверами. Зараз оновлюємо транспорт, – констатує мер. – Робота на підприємстві змінилася на краще».

А вже модернізованому підприємству буде значно простіше впоратися з тими завданнями, які ставить перед ним міська влада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus