USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На трасі «Львів-Луцьк» наносять розмітку. ФОТО

19 Червня 2016 13:31
На початку травня цього року на трасі «Луцьк –Львів» розпочали вкладати верхній шар покриття – це роботи з ремонту траси Н-17 «Львів-Луцьк». А вже зараз наносять першу розмітку.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка.

Нагадаємо, що згідно з інформацією «Укравтодору» у серпні 2015 року ямами було уражено більше 60 кілометрів покриття. Тобто половина траси була непридатною для користування. Особливо небезпечна дорога була у Львівській області. Однак, у листопаді минулого року поклали останні метри асфальту до межі з Волинською областю. Показово, що волинський проект суттєво дорожчий, ніж львівський. Згідно з попередніми даними, загальний бюджет проекту реконструкції та будівництва - 485 мільйонів гривень, що майже вдвічі дорожче за львівський проект.

Ситуація на волинській частині траси інша, ніж на львівській. Тут чиновники запланували не тільки поточний ремонт дорожнього полотна, а й повне оновлення інфраструктури - розмітки, освітлення, придорожніх об'єктів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, волинську ділянку фінансують за рахунок двох основних джерел. Перше - надходження з митниці, друге - залучення коштів з бюджетів міст і селищ, через які проходить траса. Кошти з другого джерела планують витрачати на побудову придорожньої інфраструктури. Є ще одна відмінність: чиновники з Луцька взяли до уваги досвід одеських колег і розбили підконтрольну ділянку на окремі частини. На ремонт кожної з них оголошуватимуть окремі тендери. Загалом же ремонті роботи на дорозі відбуваються згідно з графіком, - повідомляє прес-служба Волиської ОДА.

Актуальним наразі є питання встановлення автобусних зупинок та павільйонів, позаяк, уже надходили критичні зауваження щодо кількох встановлених конструкцій.Планують встановлювати зупинки єдиного зразка. Виняток – лише існуючі бетонні, які не стануть демонтувати, однак відремонтують.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ З ОДЕСИТАМИ РОЗДІЛИЛИ 329 МІЛЬЙОНІВ НА РЕМОНТ ТРАСИ ЛЬВІВ-ЛУЦЬК

Разом з тим, на зупинках хочуть облаштувати пандуси для заїзду людей із обмеженими можливостями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 19 Червня 2016 13:39
Якого милого розмітка жовта а не біла, як зазвичай?
Зікі до Анонім Показати IP 27 Листопада 2017 00:47
Жовта Розмітка , це бомба , я вже 10 років пишу пропозиції , щоб суцільна , переривчиста і подвійна суцільна були жовті , на неї легше орінтуватися зимою вночі, виглядає вона гарніше ну і всетаки в європу йдемо там всюди так , ому я за те , що таку розмітку зробити всюди
Василь Показати IP 19 Червня 2016 14:13
Непогано. Проте, бетонні радянські зупинки захищали від дощу, сонця, вітру, можливо частково, але ж захищали, від наїзду автомобіля, а від чого може захистити ота бляшанка на фото? Зверху відкрита, тобто косий дощ і сонце і вітер будуть туди запросто потрапляти, а якщо туди влетить навіть легковушка, то шансів вижити в тих хто там буде, буде дуже мало. Оце називається економія за рахунок безпеки. Показуха. Можливо хтось скаже що краще така, аніж зовсім ніякої, то нехай спробують там постояти, а вже тоді буде цікаво почути. Невже при сучасних технологіях наробити подібних бетонних вже так дорого? Чи безпека якраз таки і не потрібна?
А до Василь Показати IP 19 Червня 2016 15:33
А на тих зупинках відкати побільші, ніж на асфальтобетоні. І зупинок багато.
лучанин до Василь Показати IP 19 Червня 2016 20:22
Василю.. від вітру захистить.. коли ви будете там пісяти то протяг буде менший )) на штани не надує .. Ви як мала дитина..чесне слово.. Тож треба було на щось 485 мільйонів розписати..
Лучанин Показати IP 19 Червня 2016 14:35
Їдучи з Луцька до Горохова вже зустів три місця де руйнується дорога - і це на новому покритті. Найбільша утворюється вибоїна На виїзді з Чарукова біля ставка потрісканий асфальт посередині дороги діаметром приблизно 40-50см. Поки домалюють розмітку - потрібно буде починати робити ямковий ремонт.
Вася Показати IP 19 Червня 2016 14:39
зверніьь увагу що тимчасова розмітка нанесена з порушенням ДСТУ!!!
Василь до Вася Показати IP 19 Червня 2016 15:21
А на території України зараз стандарти У не діють, зараз ДСТЄ (де Є не Європа, хча теж починається на Євр).
автобан Показати IP 19 Червня 2016 18:46
Мирку вже навчили відкати брати, ходить героєм-начальником-півнем! :)
Водій Показати IP 19 Червня 2016 21:00
Вчора у Львівській обл. Вже встиг виловити 3 ями підряд. 16 колесо і ями відчутні((( оце відчуваю буде дорога... а жовта розиітка мені особисто подобаєсь більш за білу. І зимою видніше буде))
Ххх Показати IP 20 Червня 2016 00:15
Дорога непогана але чому в Радехові така жооопа невже не можна вже той маленький кусочок зробити Позор меру Радехові!!!!
микола Показати IP 20 Червня 2016 08:59
від журавників до горохова вже більше 5 ям
до микола Показати IP 20 Червня 2016 09:43
якщо дорога "доживе" до зими то наступноі весни знову ремонт! дуже гроші потрібні!))
Олег Показати IP 20 Червня 2016 17:46
Розмітка тимчасова. Як буде вкладений третій шар асфальту, нанесуть постійну, білого кольору
z Показати IP 20 Червня 2016 20:57
потрібно тих дибілів в польщу звозити щоб правильно навчились розмітку малювати
Z2 Показати IP 22 Червня 2016 19:47
Потрібно тебе звозити в польщу, може розуму навчився б

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus