USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На тих, хто неправильно паркується, можна поскаржитися онлайн

3 Серпня 2015 08:15
Українські активісти створили онлайн-ресурс для скарг на порушників правил паркування. Новий сервіс BadParking ускладнить життя тим, хто порушує правила і залишає свою автівку у недозволеному місці, – інформують наші колеги з «Gazeta.ua».

Раніше цю проблему жваво обговорювали в соцмережах, але на ситуацію це не впливало, адже не завдавало проблем порушникам. Новий сервіс спростив процедуру відправлення скарги до ДАІ.

Нагадаємо, луцькі активісти створили спеціальну сторінку у Фейсбуці «АвтоАндони Луцька», на яку кожен охочий, хто побачив такого порушника і сфотографував його, може написати про це і викласти світлину в мережу.

Натомість сервіс BadParking призначений для створення скарг до Державної автомобільної інспекції України на дії водіїв автомобілів, які, на думку користувача сервісу, порушують Правила дорожнього руху, зокрема, у частині зупинки/стоянки транспортних засобів.

Після публікації фото на сайт сервіс створює форму і надає адресу відділення ДАІ, на яку слід відправити заповнений і роздрукований документ.

«Навіть якщо ДАІ не випише штраф, а лише проведе профілактичну бесіду з власником автомобіля, наступного разу він двічі подумає, чи не створює його автівка перешкод для руху або не псує газон», – стверджують автори проекту.

Для подання скарги необхідно вказати власні контактні дані: прізвище, ім'я, по батькові, адресу для листування та телефон. ДАІ не розглядатиме скаргу, подану анонімно, тому П.І.Б. заявника є обов'язковими. Адреса для листування потрібна для отримання відповіді від інспектора ДАІ, який розглядатиме скаргу, а телефон може бути використаний інспектором для уточнення деталей справи. Персональні дані заявників будуть використовуватись лише для заповнення форми заявки та в жодному разі не будуть надані стороннім особам чи опубліковані на сайті.

На сайті також працює карта зареєстрованих порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 3 Серпня 2015 09:01
Куди скаржитись на виродків, про якийх йдеться в цьому матеріалі? Ці віртуальні онаністи клеять якісь наліпки на чуже майно, ображають власників ТЗ, а п_уйло-міліціонер стоїть і дивиться на це неподобство замість того, щоб виконувати свої функції - захищати правопорярдок і майно громадян. Якщо є порушеня ПДР - то пиши протокол, а нема - то авто-а*дона-о*ніста - в ІТТ, а не стій як мудак.
Житель до Анонім Показати IP 3 Серпня 2015 09:45
А що робити з такими як ти які тікають від протоколу і кидають свою машину на призволяще. Нема водія ну то нехай прийде потім і подивиться. Інакше тупих людей не навчити.
Анонім до Житель Показати IP 3 Серпня 2015 22:21
Ти пропонуєш вчити методами самоуправства? Тобто на Закон тобі начхати? То чого ти дрочиш своїми наліпками і тут в неті, а не підеш і "якось" не навчиш скажімо посадових осіб нашої держави, державою керувати. Наприклад так, щоб не затягувати АТО, наприклад так, щоб податки не душили, наприклад щоб у Луцьку вода гаряча була? Що, первинні статеві ознаки надто малі? То ти, і ті, хто там клеїть, і є тупі істоти, які вголос бояться щось сказати, зате відігруються на чужому майні. Як машині, яка нічого цим злочинцям зробити не може, то можна шкодити? Попадеться якось такий "активіст" комусь, чию машину фоткає..... Висновки буде робити дуже довго.
Анонім до Житель Показати IP 3 Серпня 2015 22:35
і ще одне тобі додам. Ти коли мене побачиш, що я "тікатиму від протоколу", тоді і писати будеш про таке. За язиком своїм слідкуй **** *****.
Лучанка Показати IP 3 Серпня 2015 11:51
А те, що біля дит. сад. №2 на тротуарі завжди повно машин, що пройти важко ніхто не бачить без заяви і фотографій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus